Ventspils muzejs decembrī piedāvā vairākas radošās darbnīcas, kas palīdzēs radīt Ziemassvētku noskaņu arī bezsniega un vētru apstākļos.

Livonijas ordeņa pilī, pieskaņojoties izcilo latviešu glezniecības meistaru darbiem izstādē Ziedēja rozes..., tapusi radošā darbnīca Sniega roze. Darbnīcas izveidi iedvesmoja arī tas, ka tiešām ir roze, kas uzzied ziemas vidū - Helleborus niger. Sniega roze ievērību izpelnījusies ar neparasto ziedēšanas laiku, kas sakrīt ar Kristus dzimšanas svētkiem. Par leģendu klātbūtni liecina arī sniega rozes nosaukums vācu un angļu valodā – to dēvē par Kristus vai Ziemassvētku rozi.

Radošajā darbnīcā Sniega roze muzeja pedagoga vadībā būs iespēja darināt savu rozi un dāvināt to pils eglei, gluži kā trollīši Tūves Jansones stāstā Eglīte, „Viņi izdekorēja egli ar vasaras puķu dobju gliemežvākiem un Snorkes jaunkundzes pērļu virkni. No salona lustras viņi noņēma kristāla karulīšus un sakarināja tos egles zaros, bet pašā galotnē piestiprināja sarkanu zīda rozi, ko māmuļa kādreiz bija dabūjusi no trollīša Mumina tēva”. Pieteikšanās darbnīcai pie muzeja pedagoga Ilvas Buntikas pa tālr.63621309 vai mob. 29590093.

Piejūras brīvdabas muzejā tapusi jauna muzejpedagoģiskā programma Ziemassvētki Smiltniekos, kurā varēs uzzināt kā svinēja Ziemassvētkus 20.gs. sākumā, kam bija jābūt zvejnieku mājas svētku mielastā uz galda, kā rotāja eglīti un kā rotājās paši. Bērniem un jauniešiem būs iespēja pārtapt ķekatu tēlos un kopīgā karagājienā aizbiedēt visus mošķus no Piejūras brīvdabas muzeja māju pakšiem. Pieteikšanās pie muzeja pedagoga Zanes Pavariņas pa tālr. 63624467 vai mob. 27188532.

Herberta Dorbes memoriālajā muzeja Senču putekļi dārzā dzīvo Rūķis Knauķis, kas šogad, Ziemassvētku gaidīšanas laikā pārvērtīsies par Ziemassvētku vecīša pastnieku. H.Dorbes muzejs arī gaida pirmsskolas un jaunākā skolas vecuma bērnus, lai kopīgi ceptu piparkūkas un mācītos rakstīt Vēstules Ziemassvētku vecītim, kuras ar Rūķa starpniecību varēs nodot tieši Ziemassvētku vecītim. Lai pieteiktos nodarbībai, jāpiesakās Inesei Aidei pa tālr.63625004.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: