FIBA Izaicinājuma kausa pirmā posma pēdējo maču aizvadīs BK "Ventspils" basketbolisti, kas viesos mērosies spēkiem ar Krievijas klubu "Nizhny Novgorod". Abas komandas jau garantējušas vietu nākamajā posmā, bet šajā mačā kļūs zināms D grupas uzvarētājs.

Komandu pirmā spēle Ventspilī izvērsās par īstu trilleri, bet ar laimīgām beigām mājiniekiem. Atpūtā ventspilnieki devās ar desmit punktu pārsvaru (45:35), taču jau trešajā ceturtdaļā tas tika izsēts un nācās domāt, kā atkal pārņemt vadību. Mača liktenis izšķīrās pēdējās sekundēs – BK "Ventspils" atspēlēja piecu punktu deficītu, bet 14 sekundes līdz spēles beigām Džamars Jangs ar tālmetienu panāca 76:75 jau mājinieku labā. Vēl bija Ivana Pauniča nesekmīgs tālmetiens, pārkāpums pret Jangu un amerikāņa viens precīzs soda metiens – 77:75.

Protams, "Nizhny Novgorod" basketbolisti alkst atspēlēties par šo zaudējumu un komandas galvenais treneris Zorans Lukičs to pat nosaucis par galveno motīvu kārtīgi cīnīties. Krievijas kluba galvenais treneris pēc neveiksmes Ventspilī bija tik sarūgtināts, ka uz preses konferenci atsūtīja savu palīgu, tāpēc saprotams, ka komanda grib revanšu. Taču tas pilnīgi noteikti nav vienīgais iemesls pacensties – pēdējā Krievijas čempionāta spēlē komanda savu līdzjutēju priekšā piekāpās turnīra tabulas kaimiņiem "Krasnie Krilya" un ar vienu panākumu joprojām ir čempionātu vājāko komandu skaitā.

Ko pierādīt, protams, ir arī ventspilniekiem. Galu galā, jāapliecina, ka atrašanās grupas galvgalī nav tikai nejaušība. Citiem vārdiem sakot, jānospēlē labi pret komandu, kas šajā sezonā jau apliecinājusi, ka savā laukumā var būt ļoti bīstama. Piemēram, Izaicinājuma kausa iepriekšējā mājas spēlē Ņižņijnovgorodas spēlētāji ungāriem ļāva iemest vien 51 punktu, paši atbildot ar 96... Arī šajā mačā, gluži tāpat kā spēlē Ventspilī, galvenais komandas vilcējs bija polis Mihaļs Ignerskis, šoreiz atzīmējoties ar 20 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām. Ventspilī viņš tik pat punktiem pievienoja 16 atlēkušās bumbas (šīs sezonas labākais sniegums visā turnīrā).

Tieši domājot par Ignerska neitralizēšanu, ventspilnieki lielāko daļu maču izmantoja zonas aizsardzību, un nav izslēgts, ka šo gājienu komanda mēģinās atkārtot. Tiesa, pirmajā cīniņā BK "Ventspils" bija jāiztiek bez Sema Vilarda, kurš nu jau atgriezies ierindā. Atpakaļ ir arī Džamars Jangs, taču jau ar abiem amerikāņiem sastāvā ventspilnieki nedēļās nogalē viesos piekāpās Lietuvas "Juventus", tā piedzīvojot ceturto neveiksmi BBL. To, ka "Nizhny Novgorod" ir pieveicama, ventspilnieki jau ir pierādījuši, tagad jāpierāda, ka tas izdarāms arī situācijā, kad sāncenšiem par tevi vairs nav nekādu noslēpumu. Tiesa, noslēpumu nav arī par Krievijas klubu.

Ventspilniekiem pirms mača būs pietiekoši daudz laika piešaut grozus spēles arēnā - starp citu, tajā pašā, kur savus mačus aizvada arī KHL klubs "Torpedo" –, jo komanda Ņižņijnovgorodā ieradās jau pirmdien. Jāatgādina, ka saglabāt pirmo vietu mūsējiem ļaus saglabāt arī zaudējums ar viena punkta deficītu, bet -2 jau liks samierināties ar otro vietu D grupā. Pirms mača par šādu aritmētiku neviens gan nedomā, jo skaidrs, ka jācīnās ir tikai un vienīgi par uzvaru.

Maču tiešraidē tiek solīts rādīt "Nizhny Novgorod" mājas lapā www.nn-basket.ru. Spēles sākums pulksten 17 pēc Latvijas laika.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: