25. decembrī, atjaunotais Ventspils tilts pirmo reizi iemirdzēsies svētku rotā un tiks svinēti Tilta svētki Ziemassvētkos.

No plkst. 16.30 Tilta dārzā īpašu noskaņu radīs iekurtie ugunskuri, bet plkst. 17.00 mistikas pilnus dzīvās uguns priekšnesumu piedāvās „Fire Spirit” puiši. Plkst. 17.15 sekos Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga svētku uzruna, kā arī  grandioza gaismu un pirotehnikas izrāde, kuras laikā ikviens varēs izbaudīt  gan krāšņo tilta apgaismojumu, gan emocionālo tilta pacelšanas brīdi. Svētku turpinājumā muzicēs soliste Aija Andrejeva un grupa „Kaža & draugi”.

Pagājušā gada Ziemassvētkos atklāja vienīgo paceļamo tiltu Latvijā  - atjaunoto Ventspils tiltu pār Ventu. Savukārt, šī gada 19. oktobrī tika veiksmīgi aizvadīta tilta apgaismojuma testēšana. Kompānija „ArkiLED”, kas uzvarēja konkursā par apgaismojuma izveidi, sola, ka izgaismotais tiltsbūs  labi pārredzams no pilsētas abiem krastiem un arī no apvedtilta. „Apgaismojums būs krāsains. Tas būs kā gaismas mākslas darbs” , jaunā tilta izskatu raksturo pilsētas galvenā arhitekte Daiga Dzedone.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: