Krišjāņa Barona skolā, tagad Ventspils Amatu mājā, jau deviņus gadus esam iestaigājuši gara mantu krājēja Barontēva taku.

Šogad kuplā skaitā 24 dalībnieki no 6.vidusskolas, 1.ģimnāzijas, Centra sākumskolas, 4.vidusskolas un Tārgales pamatskolas piedalījās ikgadējā Latvijas folkloras kustības „Pulkā eimu, pulkā teku” Ziemeļkurzemes stāstnieku konkursā „Teci, teci valodiņa”, vienmēr tradicionāli 31. oktobrī.

Republikas stāstnieku fināls notika 26.novembrī Rīgā, Latviešu biedrības namā.

Ventspils pilsētu un novadu pārstāvēja :

Līva Kukle (1.ģimnāzija) Paula Kukle, Kārlis Blumbergs ( Centra sākumskola),Keita Letīcija Kaulakāne (6.vidusskola) Edgars Jansons, (Jaunrades nama folkloras kopa „Rotaļnieks”), Saiva Zeltzaķe (Tārgales pamatskola), Arvīds Brensons (Mūzikas vidusskola). Pavisam konkursā piedalījās 114 dalībnieki no visas republikas.

Finālistus vērtēja zinoši un labvēlīgi vērtētāji – Latviešu folkloras krātuves pētnieki Baiba Krogzeme-Mosgorda, Aldis Pūtelis un Guntis Pakalns, Vidvuds un Iveta Medeņi no Latvijas Radio, Iveta Irbe – radoša un prasīga sākumskolas skolotāja no Rīgas, Nacionālā Botāniskā dārza Salaspilī direktors Andrejs Svilāns un pētniece Daina Roze, konkursa rīkotāja Māra Mellēna, iepriekšējo stāstnieku konkursu uzvarētāji – stāstnieku ķēniņi Valentīna Iņķe no Šķibes, Inita Šalkovska no Jelgavas, Rasa Jansone no Pociema, Georgijs Ļebedevs no Gaigalavas, Pauls Anšics no Basiem.

„Dižā stāstnieka”titulu ieguva Līva Kukle, Arvīds Brensons un Edgars Jansons.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: