Šomēnes atsāksies Ventspils Mūzikas vidusskolas organizētie dīdžeju apmācību kursi skolu jauniešiem.

Šoreiz apmācību kursos varēs piedalīties astoņi jaunieši, kuriem jau ir priekšzināšanas diskotēku vadīšanā. Būs paredzētas gan praktiskās individuālās, gan arī teorētiskās nodarbības, kas ilgs mēnesi, un tās vadīs Ventspilī atpazīstamais DJ Lācis. Pirmā tikšanās plānota 31. oktobrī plkst.16 Mūzikas vidusskolas foajē.

Jaunā dīdžeju apmācību kursu programma ir kā nākamais solis tiem jauniešiem, kuri ir apguvuši iesācēju kursus vai kuri jau ir dīdžeji un vēlas uzlabot savas iemaņas, kā arī papildus iemācīties jaunus un sarežģītākus paņēmienus dziesmu miksēšanā. Kursa pamatā būs 8-10 ierakstu set/mixtape izveidošana. Katra nodarbība tiks velīta darbam pie miksiem, pakāpeniski papildus iemācoties jaunas miksēšanas prasmes. Tiks analizēta arī dziesmu saderība un seta struktūras izstrāde. Tā rezultātā jaunais dīdžejs spēs nodrošināt arvien kvalitatīvāku savu uzstāšanās programmu.

Ar Ventspils pilsētas domes atbalstu pirmo reizi dīdžeju apmācību kursus Ventspils Mūzikas vidusskola organizēja pērn, kad kopumā tos apmeklēja 11 jaunieši bez priekšzināšanām. Teorētiskās un praktiskās nodarbības vadīja gan Ventspils Kultūras centra skaņotājs Kaspars Sproģis un Ventspils Kultūras centra producente Antra Lācberga, Radio SWH Ventspils studijas tehniķis un bijušais dīdžejs Endijs Apse, kluba Essential rezidents DJ Vento jeb Vents Feldmanis un Ventspils Radio tehniķis DJ Lācis jeb Jānis Odnocenovs.

Individuālās nodarbībās kursu dalībnieki apguva prasmi darboties ar profesionālo dīdžeju tehniku un pamatprincipus miksēšanas mākslā, kā arī jaunieši guva plašu priekšstatu par šīs profesijas specifiku un iespējām. Projektam noslēdzoties, Ventspils kultūras centrā tika arī atjaunotas iepriekš organizētās tīņu diskotēkas un tās vadīt tika uzticētas tiem jaunajiem dīdžejiem, kuri bija pabeiguši speciāli organizētos apmācību kursus.

Jaunais vispārējais dīdžeju apmācību kurss būs piemērots tiem jauniešiem, kuri ir ieinteresēti sākt savu karjeru kā dīdžejs vai arī vēlas attīstīt sev jaunu hobiju. Dīdžeju apmācību kursiem interesenti bez maksas aicināti pieteikties līdz 28.oktobrim, sūtot pieteikumu uz e-pastu djlacis@inbox.lv, vai arī zvanot pa tālruni 29516556.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: