2. novembrī plkst.19 pasaules mūzikas koncertu ciklā „Kadiķoga, rozmarīns un dilles” franču džeza grupas Emile Parisien Quartet koncerts uz Jūras vārtu skatuves.

Džeza kvartets "Emile Parisien Quartet" ir viena no savdabīgākajām un interesantākajām apvienībām mūsdienu mūzikas pasaulē. Kopš 2004.gada kvartets koncertē ne tikai Francijā, bet arī Eiropā, piedaloties dažādos mūzikas un mākslas festivālos. Jauno mūziķu izpildījums pārsteidz klausītājus ar īpašu degsmi, briedumu un attieksmi. Kvarteta brīvo un nesamāksloto sniegumu atzinīgi novērtējusi ne tikai publika, bet arī mūzikas kritiķi.

Viņu daiļrade balstīta uz neizsīkstošiem visiem zināmu mūzikas virzienu un komponistu (piemēram, Hektora Berlioza, Igora Stravinska, Arnolda Šēnberga) radošā mantojuma pētījumiem. Lai gan šis kvartets ir kā nedalāma vienība, mūziķi demonstrē individuāli profesionālu sniegumu, kas emocionālā ziņā ir līdzvērtīgs visu mākslinieku kopīgai muzicēšanai. "Emile Parisien Quartet" ir konkursa Victoires du Jazz 2009 laureāti nominācijā Gada instrumentālās mūzikas atklājums.

5.novembrī plkts.17:00 Kadiķoga – zviedru folkmūzikas trio „Nordic” koncerts

8.novembrī plkst.18:00 Kino vārti dok. filma „Čikāgas piecīši. Par mani, draudziņ, nebēdā.”

10.novembrī plkst.19:00 Dilles – koncerts „Sēju vēju”, Iļģi,Collegium vocale Ventspils un Trio Šmite Kārkle Cinkuss.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: