Starptautiskās arhitektu savienības kongresā Tokijā Pārventas bibliotēka atzīta par videi draudzīgāko objektu, kā arī ieguvusi atzinības rakstu par veiksmīgu dizaina risinājumu.

Dalībai starptautiskajā kongresā projektu izvirzīja Baltijas Arhitektūras centrs.

Pārventas bibliotēka, kas ir viens no pēdējo gadu spilgtākajiem arhitektūras objektiem Latvijā, ir pieejama visiem, jo ikviens cilvēks neatkarīgi no fiziskās veselības, nevienam nelūdzot palīdzību, var iekļūt ēkā un darboties atbilstoši projektētajai funkcijai.

Pārventas bibliotēka tika atklāta 2009.gada augustā un tā atzīta par labāko 2009.gada arhitektūras darbu Latvijā, par labāko jaunbūvi Latvijā 2009.gadā, kā arī saņēmusi balvu par labāko sabiedrisko interjeru Latvijā.

Ventspils pilsētas domes paziņojumā teikts, ka starptautiskā līmenī Pārventas bibliotēka atzīta par labāko ārvalstu projektu Krievijas ikgadējā sabiedrisko un biroja telpu arhitektūras konkursā "Best Office Awards 2011", un kā pirmais darbs no Latvijas tā saņēmusi atzinību, iekļūstot starptautiskā arhitektūras konkursa "Dedalo Minosse" izstādē un katalogā.

Pārventas bibliotēkas projektu radīja arhitekti Pēteris Bajārs, Ivars Kalvāns, Rūdolfs Jansons, Ieva Baumane, Dina Sotņikova, Ilze Ļuļe. Interjera autore ir Ausma Ķibilde.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: