Vakar uz Rīgu devās pirmie X Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībnieki no Ventspils un novada.

Šodien meiteņu korim Dzeguzīte un Kultūras centra deju kolektīviem pievienosies pārējie, piemēram, zēnu un jauktie kori, savukārt rīt uz galvaspilsētu brauks folkloras kolektīvi, piektdien tie, kas piedalīsies radošajās darbnīcās. Centra pamatskolas un 4. vidusskolas zēnu kori un meitenes no Dzeguzītēm šodien uzstājas koru finālskatē, kurā balsis loka vislabāko valsts kolektīvu dziedātāji.    

Pilsētas kolektīvu pārstāvji nakšņos pamatskolā Rīdze un Sergeja Žoltoka vidusskolā, savukārt novada bērni – 37. vidusskolā. Par bērniem svētkos rūpēsies ne tikai pedagogi, bet arī mediķi un policisti. Pieaugušajiem, kas koordinē svētku norisi, katru rītu notiek sanāksmes, kurās viņi uzzina dažādas aktualitātes.

Tā, piemēram, vakar svarīgākā ziņa bijusi tā, ka sarūpēti lieli dzeramā ūdens krājumi, lai bērni karstumā varētu atveldzēties. No saules viņus sargās arī cepurītes. «Somiņās, ko izsniegs katram svētku dalībniekam, būs neliels tepiķītis, svētkiem veltīta grāmata, uzlīmes, atstarotājs, sponsoru informācija, protams, identifikācijas karte,» uzskaita svētku koordinatore Dagnija Trama.

Bērni, kas piedalās svētkos, Rīgas sabiedriskajā transportā šajās dienās var braukt bez maksas. Viena dalībnieka ēdināšanai dienā paredzēts tērēt Ls 3,90, piedāvājot skolēniem trīs maltītes.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: