9. jūlijā plkst. 19 Teātra namā „Jūras vārti” skatītāju vērtējumam tiks piedāvāta I. Kalniņa un I. Ziedoņa oratorija „Dzejnieks un nāra”.

Oratoriju atskaņos Liepājas simfoniskais orķestris un kamerkoris „Ventspils”, kuru vairākkārtējā sadarbība pārliecinājusi klausītājus par klasisko vērtību novatorisku iedzīvinājumu. Nāras tēlā iejutīsies jaunā un nepieradinātā dziedātāja, kura savu profesionālo meistarību attīsta Grācas Mūzikas akadēmijā - Sintija Šmite. Dzejnieka pārdomās dalīsies smalkas liriskās vokālās kamermūzikas meistars Mārtiņš Klišāns. Diriģents Ivars Cinkuss. Jaunu, padziļinātu dimensiju atskaņojumam piešķirs JRT aktiera Kaspara Znotiņa piedalīšanās ar īpaši oratorijā iekomponētu Imanta Ziedoņa dzejas programmu.

Divu ģeniālu Imantu satikšanās mākslā vienmēr vainagojusies ar izcilu notikumu. Oratorija „Dzejnieks un nāra” ir viens no tiem. Šis darbs uzskatāms par sava žanra šedevru latviešu mūzikas vēsturē, un visā pilnībā Latvijas koncertzālēs skanējis ļoti reti. Brīnišķā, netveramā Radīšanas brīnuma apcere, mītiskās ūdensmeitas un dzejnieka tikšanās divu pasauļu robežā, viļņa un krasta saspēlē simboliski skaisti iederas Ventspils Jūras svētku kopējās noskaņās.

Koncerts ir arī dāvana komponistam Imantam Kalniņam 70 gadu jubilejā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: