Jau ceturto gadu darbu turpina Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas Brūču aprūpes kabinets, kas joprojām ir vienīgais šāda veida kabinets Kurzemē.

Brūču aprūpes kabinetā tiek pārsietas ilgstoši nedzīstošas brūces, kas kā blaknes radušās pacientiem ar hroniskām saslimšanām – diabētu, asinsvadu, nieru un citām slimībām. Vienlaicīgi kabinetā tiek sniegta arī palīdzība pacientiem ar cita veida brūcēm, kam nav nepieciešama īpaša un ilgstoša aprūpe.

Brūču aprūpes kabinetā pacientus pieņem slimnīcas māsa Marika Tanakova, kas ir specializējusies brūču pārsiešanas un aprūpes jomā, izejot apmācību. Viņa stāsta, ka brūču pārsiešanai tiek izmantoti īpaši jaunākās paaudzes pārsienamie materiāli un plāksteri, kas brūces ārstē daudz efektīvāk. «Šie plāksteri nav katru dienu jāmaina, tie nepielīp pie brūcēm, tādēļ atvieglo kustības un to noņemšana nav sāpīga. Tāpat tie veicina brūces dzīšanu, brūce elpo,» klāsta speciāliste.

Tā kā Ventspilī atrodas vienīgais Brūču kabinets Kurzemē, to apmeklē pacienti ne tikai no Ventspils un novada, bet arī no citām Kurzemes pilsētām – Kuldīgas, Dundagas, Rojas, Talsiem un citām vietām.

Kopš pagājušā gada Brūču aprūpes kabineta darbu būtiski atslogo Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas Mājas aprūpes komanda. Iepriekš guļošiem cilvēkus vai invalīdiem ratiņkrēslā bija problemātiski saņemt šo pakalpojumu, jo viņiem nebija viegli nokļūt līdz slimnīcai, bet tagad viņus mājās var apmeklēt un brūci apkopt mājas aprūpes medicīnas māsas.

Brūču pārsiešana ir maksas pakalpojums, tādēļ ģimenes ārsta nosūtījums pacientam nav vajadzīgs. Pacienti tiek pieņemti reizi nedēļā – katru pirmdienu no plkst. 12 līdz 15 (šobrīd līdz 18. jūlijam kabinets ir slēgts, jo mediķe ir atvaļinājumā). Uzziņas par pakalpojumu pieejamas slimnīcas uzņemšanas nodaļā pie reģistratores vai pa tālruni 63624665.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: