Sezona, šķiet, tūlīt beigsies, taču dažiem amatierkolektīviem joprojām ir ļoti darbīgs laiks – jāgatavojas skatēm un dažādiem svētkiem.

10. jūnijā notiks ikgadējā vokāli instrumentālo ansambļu skate, kur kolektīvi apstiprinās vai no jauna iegūs kvalifikāciju. Vairāki Ventspils amatierkolektīvi vasaras sākumā piedalīsies dažādos svētkos.

Vispirms 21. maijā Ventspilī notiks kārtējais – trešais – Starptautiskais jauniešu pūtēju orķestru festivāls, kurā spēkiem mērosies arī Mūzikas vidusskolas kolektīvs. 28. maijā uz XVI senioru Deju svētkiem Ikšķilē ieplānojusi doties Viga, bet uz Latvijas senioru Koru svētkiem Bauskā – politiski represēto koris Ziemeļzvaigzne.

Savukārt pūtēju orķestris Ventspils dienu vēlāk piedalīsies Zemgales un Kurzemes orķestru svētkos Dobelē.

Lielāka mēroga pasākumi dažādās vietās Latvijā notiks 4. jūnijā. Tepat, Piltenē, būs deju svētki Ventiņu tūre II, kur piedalīsies senioru deju kolektīvs Viga, vidējās paaudzes Kurzeme un Liedags, kā arī jauniešu deju ansambļi Liedags un Strautuguns (Ventspils Augstskola). Dundagā šajā dienā noritēs Kurzemes Dziesmu diena, uz kuru dosies gandrīz visi Ventspils kori. Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā šosvētdien atklās Novadu dienas, un kurzemnieki tur kopā pulcēsies 12. jūnijā, viņu vidū arī folkloras kopas Laipa un Zdravica.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: