No 12.maija līdz 14.maijam Itālijā norisinās starptautiskais neapoliešu klasisko dziesmu konkurss "Il Pulcinella d’Oro", kurā Latviju pārstāvēs astoņus gadus vecā Ventspils Mūzikas skolas pirmās džeza klases skolniece Patrīcija Anna Doniņa.

Jaunā dziedātāja līdz šim ir piedalījusies vairākos konkursos Latvijā, kur guvusi godalgotas vietas, tostarp trešo vietu jauno vokālistu konkursā "Zelta balss 2009", otro vietu jauno vokālistu konkursā "Pavasara balsis 2009", kā arī trešo vietu jauno vokālistu konkursā "Nāc sadziedāt".

Konkursā "Il Pulcinella d’Oro" piedalīsies 22 bērni un jaunieši no dažādām Eiropas Savienības un pasaules valstīm, tostarp Japānas, Šveices, Krievijas un Moldovas. Katrs konkursa dalībnieks izpildīs divus priekšnesumus - neapoliešu un savas valsts dziesmu. Patrīcija Anna Doniņa konkursā izpildīs neapoliešu dziesmu "Santa Lucia", bet otrs priekšnesums tiks sniegts latviešu valodā, izpildot dziesmu "Elektriskā zivs", kuras mūzikas autors ir Ēriks Ķiģelis, bet vārdu autors - Māris Čaklais.

Šī starptautiskā konkursa galvenais mērķis ir veicināt kultūras apmaiņu, starptautisko sadarbību un popularizēt klasiskās neapoliešu dziesmas tradīcijas. Starptautisko žūriju vadīs Latvijas Bērnu foruma valdes priekšsēdētāja Inete Ielīte. Žūrijā būs arī Ventspils direģente un mūzikas skolotāja Santa Treilība.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: