Latvijas Kultūras akadēmijas tradicionālās dziedāšanas grupa Saucējas (vadītāja Iveta Tāle) 13.maijā plkst.18 piedalīsies ikmēneša Folkloras kluba „Dzīvesziņa” pasākumā Pārventas bibliotēkā.

Klātesošie tiks iepazīstināti ar grupas pieredzi tradicionālās dziedāšanas jomā. Apmeklētājiem būs iespēja pārliecināties par Latvijas tradicionālās vokālās mūzikas pārsteidzošo daudzveidību un krāšņumu. Grupas dalībnieces labprāt atbildēs uz auditoriju interesējošiem jautājumiem.

Latvijas Kultūras akadēmijas tradicionālās dziedāšanas grupa "Saucējas" savu darbību sāka 2003.gada pavasarī. Grupa izpilda latviešu tautas dziesmas to tradicionālajā dziedāšanas manierē, kam raksturīgā skaņveide apgūta, izmantojot teicēju balss audio un video ierakstus, vai tiešā kontaktā ar tradicionālajiem dziedātājiem. "Saucējas" ir apguvušas vairāku Ziemeļlatgales teicēju un etnogrāfisko ansambļu dziedātās dziesmas, Liepnas pagasta, Dienvidkurzemes, kā arī Sēlpils un Vārnavas dziedāšanas tradīcijas.

Grupas dalībnieces apgūst latviešu tautas instrumentālo mūziku, tāpēc viņu izpildījumā būs iespējams dzirdēt dažus tās paraugus.

Savas darbības laikā grupa piedalījusies tradicionālās kultūras pasākumos Latvijā, kā arī starptautiskos folkloras festivālos un akadēmiskās vides speciālistu rīkotos simpozijos, semināros par tradicionālās kultūras jautājumiem Lietuvā, Igaunijā, Baltkrievijā, Bulgārijā, Krievijā, Gruzijā, Polijā un Austrijā.

Pasākums tiek rīkots ar Ventspils pilsētas domes un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Pasākumā ieeja brīva.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: