Lieldienu pasākumi Ventspils muzejā 23.aprīlī Amatu mājā un 24.aprīlī Piejūras brīvdabas muzejā no plkst.12:00.

Esam pārziemojuši, var teikt ne tikai laimīgie krokusi, bet arī pavasarī sasildītie divkāji. Pie pavasara siltuma akcijām piederas arī Lieldienas, kurās Ventspils muzejs šogad piedāvā Filca darbnīcu Filca zaķi, filca olas Amatu mājā 23.aprīlī plkst.12:00 un Lieldienas Piejūras brīvdabas muzejā 24.aprīlī no plkst.12:00.

Filca darbnīcu Amatu mājā sestdien vadīs māksliniece Kristīne Dzene, kuras vadībā varēs darināt - Lieldienu olas no filca, dažādas figūriņas, un rotājumus. Līdzi jāņem filcēšanas adatu un biezu porolona gabalu, vislabāk sūkli, kas domāts auto mazgāšanai.

Svētdien, tūlīt pēc svētku brokastīm vēlamas brīvas kustības svaigā gaisā un Piejūras brīvdabas muzejs aicina visus tūlīt pēc plkst.12 saglabāt dabisko līdzsvaru un uzvilkt savus pulksteņus pēc pavasara laika.

Pasākumā iecerēts noskaidrot kuras Lieldienas mums katram ir svarīgākas, t.i., smagākas – pēc Mēness vai Saules kalendāra, pēc bērnu vai pieaugušo. Pasākuma vadītāja Sigita Kokare – Grunte kopā ar dziesminieku Intaru Zommeru būs paņēmuši līdzi 100 g tīras Lieldienu svētku sajūtas.

Tā būs iespēja katram svētku apmeklētājam meklēt savu dabisko līdzsvaru Lielās dienas svētkos. Par norisēm, ko klātesošie piedzīvos, ar olām vai riekstiem varēs nobalsot divos svaru kausos – „man to vajag” vai „man to nevajag”.

Par vajadzīgajām norisēm gādās pasākuma vadītāji, folkloras kopas un kantrī Zaķis, par muzikālo kulteni - Ogres blūza brāļi, kuriem ir visnotaļ plašs visām gaumēm un dvēseles noskaņojumiem piemērots repertuārs. Protams, Lieldienās neiztiks bez trušu un katra apmeklētāja veidotās Lieldienu kompozīciju izstādes, neiztiks bez šūpošanās Lieldienu šūpolēs, bez senām spēlēm un mūsdienu prieka.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: