Ventspils pilsētas pašvaldība saņēmusi Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras apstiprinājumu Eiropas Savienības finansējuma piešķiršanai 2008.gadā iesniegtajam projektam „Velotūrisma attīstība Ventspils pilsētā”.

2008.gadā sagatavotais un iesniegtais projekts paredzēja izbūvēt veloceliņus Ventspils pilsētā 10,07 km garumā, kā arī veikt mārketinga pasākumus, veicinot velotūrisma attīstību. Sākotnēji projekts netika atbalstīts nepietiekamā finansējuma dēļ, līdz ar to daļu no projektā ietvertajiem veloceliņiem – kopumā 4,2 km garumā – pašvaldība izbūvējusi citu ES līdzfinansētu projektu ietvaros.

Pateicoties Ventspils pilsētas pašvaldības iniciatīvai, kā arī tam, ka aktivitātes „Nacionālas nozīmes velotūrisma produktu attīstība” ietvaros bija izveidojies ES finanšu resursu atlikums, š.g.14. janvārī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra atbalstīja projektu ar nosacījumu, ka tas tiek aktualizēts atbilstoši šā brīža situācijai.

Lai saglabātu projekta fiziskos apjomus un turpinātu veloceliņu attīstību Ventspils pilsētā, projektā papildus iekļauta veloceliņu izbūve Zvaigžņu ielā posmā no Riņķa ielas līdz Bērzu ielai, Kuldīgas ielā no Bērzu ielas līdz Jūras ielai, Reņķa dārzā, Brīvības ielā no Sporta ielas līdz Lielajam prospektam ar garumu 3,2 km un veloceliņu izbūve Rūpniecības ielā un Lielajā prospektā posmā no Ventas tilta līdz Lāčplēša ielai ar garumu 1,1 km.

Projektā paredzētais izbūvējamais kopējais veloceliņu garums veidos10,17 km. Pēc projekta īstenošanas Ventspils kreisā krastā kopējais savstarpēji sasaistīto veloceliņu garums būs 21,26 km.

Projekta kopējās izmaksas plānotas 863 378,75 LVL, t.sk. Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 84,99% – 699 917,65 LVL; valsts budžeta dotācija 4,5% – 37 058,82 LVL un Ventspils pašvaldības līdzfinansējums – 126 402.28 LVL., t.sk. neattiecināmās izmaksas 39 849,34 LVL. Projektu plānots īstenot 2011. gadā.

Plānots, ka 8.maijā notiks svinīga finansēšanas līguma parakstīšana un velosezonas atklāšana. Par pasākuma norises scenāriju informēsim atsevišķi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: