Gāliņciema bibliotēka aicina vecākus, kuriem ir bērni vecumā līdz 14 gadiem, pieteikt savas atvases “Lasītprieka skoliņai”, kur bērni varēs iepazīt dažādu žanru literatūru, uzlabot savu lasītprasmi un pavadīt laiku kopā ar vienaudžiem. Pirmā nodarbība plānota 20. janvārī.

“Lasītprieka skoliņa” notiks no janvāra līdz maijam katra mēneša trešajā sestdienā. Nodarbības norisināsies trīs vecuma grupās:
    • Plkst. 11.00 - pirmsskolas vecuma bērniem;
    • Plkst. 13.00 - bērniem vecumā no 7 līdz 10 gadiem;
    • Plkst. 15.00 - bērniem vecumā no 11 līdz 14 gadiem.

Ramona Jaceviča, kura Gāliņciema bibliotēkā strādā ar bērniem, norāda – skoliņu izveidot pamudinājuši bēdīgie lasītprasmes pētījuma rezultāti. Bibliotekāre novērojusi, ka bērni bieži vien pat nezina, kādas grāmatas viņiem patīk, viņi nav izpētījuši dažādus žanrus, tāpēc mudinās bērnus iepazīt ne tikai daiļliteratūru, bet arī nozaru literatūru.

Katrai vecuma grupai būs atlasīta vecumam atbilstoša literatūra. Nodarbībās visi kopā lasīs un izlasīto pārrunās, iespējams, būs arī kāds mājasdarbs. “Pamēģināsim dažāda veida darbus palasīt, droši vien ievadus, un tad mēs kopīgi vērtēsim, vai to darbu, viņuprāt, ir vērts lasīt tālāk un kāpēc. Noteikti sagatavošu materiālu arī vecākiem, lai viņi saprot, kā ar bērnu strādāt, ka viņiem pašiem arī ir jārāda piemērs. Ka ir svarīgs arī kopīgais lasīšanas laiks – kaut vai 10 minūtes dienā, bet palasīt kopīgi,” norāda Ramona.

Pieteikties skoliņai var, zvanot uz Gāliņciema bibliotēku pa tālruni 636 24485.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: