26. novembrī plkst. 16.00 teātra namā ''Jūras vārti'' ar vienīgo koncertu Kurzemē uzstāsies Gruzijas deju grupa ''Ge Folk'', piedāvājot dienvidniecisko temperamentu un enerģisko ritmu gruzīnu tradicionālajās dejās un dziesmās.

Deju grupa “Ge Folk” tika izveidota 2013. gadā ar mērķi popularizēt Gruzijas kultūrvēsturisko mantojumu. Tās dibinātāja ir horeogrāfe un režisore Tinatina Koiava, kas Tbilisi vada Sergo Zakariadzes Tradicionālās un laikmetīgās mākslas koledžas Horeogrāfijas nodaļu. Kolektīvā darbojas 20 profesionāli dejotāji, kuri ir šīs koledžas absolventi. Savās dejās un uzvedumos deju grupa izmanto slavenu nacionālo komponistu skaņdarbus.

“Ge Folk” aktīvi piedalās dažādos starptautiskos festivālos un konkursos Eiropā un Āzijā, gūstot augstu skatītāju un žūrijas novērtējumu. Jau savā otrajā darbības gadā kolektīvs tika pie sava pirmā Grand Prix, kam sekojuši arī citi līdzīgi panākumi.

Uzvedumā “kARTveli”, kas tiks izrādīts uz teātra nama “Jūras vārti” skatuves, ikvienam apmeklētājam būs iespēja izjust dienvidniecisko temperamentu, iepazīties ar gruzīnu tradicionālo deju, dziesmu etnisko garu un enerģisko ritmu, kas sniedz ne tikai spēcīgu muzikālo, bet arī vizuālo baudījumu. Tas būs “Ge Folk” vienīgais koncerts Kurzemē.

Biļešu iegādājamas teātra nama “Jūras vārti” un koncertzāles “Latvija” kasēs, kā arī visās “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās. Biļešu cenas – no 18 līdz 38 eiro, bet pensionāriem un skolēniem pieejama 30% atlaide.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: