3. novembrī Kultūras centrā notiks dziedātājas Elenas Vasevas un pianista Sergeja Zolotova autormūzikas koncerts Atklāsme. Mūziķi aicina iepazīt viņu autordziesmas, vakara gaitā skanēs dziesmas par mīlestību, pārdomas par dzīvi, daiļradi, iedvesmu un mērķiem.

Elena Vaseva ir Ventspils Kultūras centra jauktā kora Cantabile mākslinieciskā vadītāja. Ar saviem autordarbiem koncertā dalīsies pirmo reizi. Kā norāda kora vadītāja un diriģente, laika gaitā ir uzkrājies gana daudz pašas sacerētu dziesmu – dažas iepriekš tikušas publiskotas YouTube platformā, taču lielākā daļa koncertprogrammā iekļauto dziesmu piektdienas vakarā Kultūras centra Lielajā zālē skanēs pirmo reizi. Vokāliste atklāj, ka pirms gaidāmā koncerta izjūt patīkamu satraukumu, jo, lai šāds koncerts varētu notikt, ir noiets pietiekami garš sagatavošanās ceļš. «Ik pa laikam saņemot pozitīvas atsauksmes par to, ko mēs darām, un kārtējo reizi izskanot jautājumam, kāpēc mūsu dziesmas netiek atskaņotas uz skatuves, – tas mudināja spert soli pretim izaicinājumam, izkāpt pašiem no savas komforta zonas un sarīkot autordziesmu koncertu kopā ar kolēģi Sergeju,» stāsta Vaseva.

Pianists Sergejs Zolotovs ir pieredzējis mūziķis. Vairākkārt kļuvis par laureātu dažādos mūzikas konkursos. Veidojis daudz aranžējumu un reklāmu melodiju. Izdevis arī studijas albumus. Sergejs, tāpat kā Elena, norāda, ka gadu gaitā ir uzkrājušies paša sacerēti skaņdarbi, kurus vēlas piedāvāt noklausīties koncerta apmeklētājiem. «Skaņdarbos varēs sajust mūsu skaistās pilsētas, dabas, jūras vēsmas, tie būs piepildīti ar manām spilgtajām emocijām. Iespējams, vislielākais izaicinājums man šajā koncertā būs tas, ka es ne tikai muzicēšu, bet arī sarunāšos ar klausītājiem, pastāstot vairāk par katru dziesmu,» pauž Zolotovs. Saruna ar koncerta apmeklētāju – abiem mūziķiem tā būs absolūti jauna pieredze, kas palīdzēs vairāk atklāties, dalīties ar savām emocijām un sajūtām. Satura ziņā koncerts būs daudzšķautņains: tas būs piepildīts gan ar filozofiska gaisotni, gan ar roķīga rakstura mūziku. Koncertā izskanēs mūsu dzīves iemūžinātie mirkļi, saka Vaseva. Kora Cantabile mākslinieciskā vadītāja ir pārliecināta, ka galvenais ikviena radoša vakara vai koncerta mērķis ir palīdzēt tā apmeklētājiem nedaudz aizmirsties un nedomāt par ikdienas gaitām, kā arī ļauties jaunu apvāršņu un sajūtu atklāšanai, iespējams, pat padarīt kādu laimīgāku. «Koncertā esam iecerējuši nedaudz atklāties un pastāstīt, kā mūsu skaņdarbi ir tapuši. Nereti cilvēki man vaicā, kā top manas dziesmas, kur gūstu iedvesmu, – šī būs tā reize, kad dalīsimies savos noslēpumos,» turpina Vaseva, piebilstot, ka ikvienas dziesmas, mūzikas tapšanas pamatā ir zināšanas un pieredze, taču savienojumā ar dzīves daudzajām krāsām, rodas kas īpašāks.

Duets jau vairākkārt iepriecinājis Ventspils publiku, savos koncertos izpildot dažādu repertuāru – garīgās balādes un romances, dažādu laiku retro un estrādes dziesmas. «Sadarbība ar Sergeju izvērsusies ļoti veiksmīga. Viens no mūsu veiksmes faktoriem – mums ir vienāda muzikālā gaume, mums ļoti patīk liriskas un melodiskas dziesmas, patīk, ja skaņdarbiem ir nestandarta risinājumi. Kad dzima ideja par koncertu, Sergejs uzreiz to atbalstīja, uzsverot, ka katram no mums ir tik daudz paša sacerētu dziesmu, ka beidzot pienācis laiks ar tām iepazīstināt un iepriecināt ventspilniekus. Līdz šim ļoti daudz ir spēlēta un dziedāta citu autoru mūzika, beidzot esam izauguši līdz tam un arī uzdrošinājušies spert šo soli, lai nāktu klajā ar kaut ko savu. Kad izpildi savu autormūziku un autordziesmas, tu atklājies krietni vairāk, nekā dziedot citu dziesmas,» atzīst Vaseva.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: