Ceturtdien, 9. novembrī, plkst. 18 Mūzikas bibliotēkā notiks Muzikālo sarunu kluba otrā tikšanās. Sarunas tēma "L'Arpeggiata - akadēmiski un smieklīgi" un to vadīs komponists Rihards Dubra. Šajā reizē dalībniekiem būs iespēja izzināt baroka laika mūzikas skanējumu un interpretāciju mūsdienās.

L'Arpeggiata ir Kristīnas Pluharas vadīta Eiropas senās mūzikas grupa, kuru viņa dibināja 2000. gadā. Grupas uzmanības centrā ir franču, angļu un īpaši itāļu 17. gadsimta mūzika. L’Arpeggiata pēta sastapšanās punktus starp mūziku, dziesmu un citām baroka laikmeta mākslas izpausmēm, piemēram, deju un teātri. Tā ik pa laikam dodas ārpus stilu un žanru robežā, sajaucot baroka laika mūziku ar džezu un tradicionālo tautas mūziku. Mūziķi, darbojoties akadēmiskās mūzikas tradīcijā, prot raisīt smaidu klausītājos.

L'Arpeggiata daudziem būs jaunatklājums, bet Riharda Dubras gaume mūzikas fragmentu atlasē un komentāri jau pavasarī raisīja sajūsminātus klausītāju komentārus.

Baroka mūzikas laiks ir 17. gs. Šajā laikā tika izveidota mūzikas nošu sistēma, kas tiek izmantota joprojām. Galvenais notikums baroka laika mūzikā ir instrumentālās mūzikas straujā attīstība. Galvenie komponisti ir Georgs Frīdrihs Hendelis, Johans Sebastians Bahs. Raksturīgi žanri – divdaļīgs cikls, senās svītas, garīgās kantātes. Tika radīti skatuves žanri – opera un balets.

Pasākums apmeklētājiem ir bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: