15. oktobrī plkst. 11.00 Bērnu pilsētiņā un plkst. 15.00 bērnu parkā “Fantāzija” Gāliņciema bibliotēka, Bērnu bibliotēka un Pārventas bibliotēka aicina visus uz Valsts valodas dienas pasākumu “ABCDE jeb mājas”.

Pasākuma dalībnieki tiks iepazīstināti ar Braila rakstu, kas ir īpaša rakstīšanas forma, ko izmanto cilvēki ar redzes traucējumiem. Visi klātesošie varēs mēģināt atšifrēt Braila rakstā noslēpto tekstu un iepazīstieties ar Braila raksta alfabētu. Bērnu bibliotēka piedāvās spēli “Vārdu rēbuss”, kur katrs dalībnieks saņems burtu komplektu un, izmantojot to, varēs izveidot vārdu kopā ar vecākiem vai draugiem. Šī spēle ne tikai izklaidēs, bet arī palīdzēs uzlabot valodas prasmes un domāšanas spējas. Pārventas bibliotēka aicinās izspēlēt dzejoli un radīt priekšnesumu citiem pasākuma apmeklētājiem.

Viena no valstiskās, nacionālās piederības un apziņas pamatvērtībām ir valoda. Mums tā ir latviešu valoda. Lai īpaši godātu latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu Latvijā, 2021. gadā 15. oktobris tika pasludināts par Valsts valodas dienu. Šāds datums tika izvēlēts, jo 1998. gada 15. oktobrī latviešu valoda tika nostiprināta Satversmē kā oficiālā valoda valstī.

Bezmaksas pasākums.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: