6. septembrī plkst. 19 teātra namā “Jūras vārti” viesosies Liepājas teātris, izrādot režisora Elmāra Seņkova šausmu pasaku “Grimmi”, kas ir iecerētās triloģijas otrais iestudējums.

Lomās: Egons Dombrovskis, Inese Kučinska, Edgars Pujāts, Agnese Jēkabsone, Kintija Stūre, Viktors Ellers, Rolands Beķeris, Madara Viļčuka, Ilze Trukšāne, Kārlis Ērglis, Hugo Puriņš, Madara Kalna, Valts Skuja un Edgars Ozoliņš.

Elmārs Seņkovs “Grimmos” turpina jau “Šekspīrā” iesāktos estētikas meklējumus – cinisms, spēles prieks un asinis. Kā dzīvot pasaulē, kurā notiek šausmas? Kā palikt krietnam, ja tev dara pāri? Nakts tumsu spēj salauzt dienas gaisma, bet kas lauzīs tumsu, ko radījis cilvēks? Pasakas beidzas laimīgi, taču vidusdaļai nāksies tikt cauri pašiem.

Neparastais stilu un žanru sajaukums nav palicis nepamanīts arī skatītājiem, kuriem trīs stundu ilgā uzveduma laikā nebūt nav viegli izsekot sižetiskajai līnijai, jo izrādē pamīšus tiek risināti vairāku pasaku motīvi.

“Es nevarēju neņemt vērā pašreizējo situāciju, kādā mēs dzīvojam. Un man liekas, ka pasakas ir labs veids, kā šodien stāstīt par to, ka ļaunums ir – viņš pastāv, un viņu vajag apzināties, un ļaunie spēki nav tik stipri kā labie spēki,” tā režisors Elmārs Seņkovs.

Izrāde nominēta 2021./2022. gada “Spēlmaņu nakts” balvai divās nominācijās – “Gada lielās formas izrāde” un “Gada vizuālā tēla autors” (Reinis Suhanovs). Izrāde 2022. gada rudens balsojumā tika nominēta balvai “Kilograms kultūras” kategorijā “Teātris”, kurā uzvarēja un tika iekļauta gada fināla balsojumā. Izrāde arī saņēmusi alternatīvo teātra balvu “Zelta muša 2022”.

Pasākumu organizē SIA “Kurzemes filharmonija” un atbalsta Ventspils valstspilsētas pašvaldība.

Biļetes iegādājamas biļešu tirdzniecības tīklā “Biļešu paradīze”, kā arī koncertzāles “Latvija” kasē un no 29. augusta arī teātra namā “Jūras vārti”. Izrāde iekļauta teātra nama “Jūras vārti” rudens sezonas Lielajā abonementā. Iegādāties teātra izrāžu abonementus varēs līdz 6. septembrim.

Informējam, ka publisko pasākumu laikā informācijas atklātības nodrošināšanai un publicitātei tiks veikta fotografēšana un/vai video filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti teātra nama “Jūras vārti” mājas lapā un sociālajos kontos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: