No 2.aprīļa Amatu mājā jauna muzejpedagoģiskā programma – 9 amati.

Amatu mājas muzeja pedagogs Līga Reitere sagatavojusi jaunu muzejpedagoģisko programmu 9 amati, kurā varēs iepazīties ar dažādiem, gan senākiem, gan jaunākiem amatiem. Ar rotaļu, sakāmvārdu un dalībniekiem atpazīstamu darbarīku palīdzību būs iespējams iepazīt vairāk nekā deviņus amatus, to meistarus un amata rīkus.

Pirmais pie kā ķersies Amatu māja, ir Galdnieka amats, ar ko varēs iepazīties 2.aprīlī no plkst.12 Amatu mājā, kopīgi ar galdniekiem Gunti Niedoliņu un Aldi Tamužu, asistējot azartiskajam putnu vērotājam Jānim Gorobecam. Galdnieka amata nodarbība tiks veltīta ļoti praktiskai un aktuālai norisei- apgūstot galdnieka darba rīkus, būs iespēja darināt pūču būrus, par godu 2011.gada Latvijas putnam- meža pūcei (Strix aluco).

Ar šo notikumu iesāksies arī Ventspils muzeja Putnu dienas, kuru pūcīgi svinīgā atklāšana paredzēta 8.aprīlī Livonijas ordeņa pilī. Gatavie būri tiks uzticēti Slīteres Nacionālā parka administrācijai, kas apņēmusies jaunos dzīvokļus nogādāt adresātiem. Turpmākajās muzejpedagoģijas nodarbībās iepazīt audēja, vērpēja, podnieka, atslēdznieka, kurpnieka, skrodera, kalēja, friziera, stiklinieka, mūrnieka un krāsotāja amatus. Un, kad visi amati būs apgūti, varēs kopīgi ar Līgu Reiteri uzdziedāt:

Es esmu kurpnieks tuk tuk tuk (skan kurpnieka āmurs)

Es protu kurpes taisīt

Es esmu kalējs ta ta blaukt (skan kalēja mazais un lielais veseris)

Es protu eņģes taisīt

Es esmu galdnieks švīkā šviks (skan galdnieka ēvele)

Es protu gultas taisīt...

utt.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: