Starptautiskais konkurss “Tonis pustonis” notiek Tukumā kopš 1996. gada. Šogad konkursā piedalījās ne tikai dziedātāji no Latvijas, bet arī no Lietuvas un Igaunijas. Attālums starp Ventspili un Tukumu nav liels, tāpēc popstudijas “Jūras akmentiņi” audzēkņi ar labiem panākumiem šajā konkursā piedalījās ļoti kuplā skaitā – kopā 5 grupas un 4 solisti.

Mazākie “Jūras akmentiņi” – grupa “Lāčuki” bija 5-6 g. vecumā (iegūta 2.vieta). Grupa Junda (7-9 gadu vecumā) ieguva 3.vietu. Abām grupām pedagogs ir Inga Pašāne. Pirmo reizi uz skatuves kā konkursa dalībnieces kāpa meiteņu trio: Dārta Delvere, Loreta Ošeniece un Madara Krūmiņa. Meitenes ieguva 3.vietu.

Visaugstāko novērtējumu – Grand Prix kategorijā 7-9. gadi ieguva grupa „Jūras akmentiņi” ar Jāņa Aišpura dziesmu „Es neesmu robots”. Jāpiebilst, ka šī dziesma ir rakstīta speciāli popstudijas „Jūras akmentiņi” bērniem. No solistiem vecumā 7-9.g. kategorijā Grand Prix ieguva soliste Anna Blohina. Savukārt Marija Viļumova ieguva 1.vietu un Dārta Delvere 3.vietu. Vecuma kategorijā 10-13.g. popstudijas “Jūras akmentiņi” grupa „Brīzīte” ieguva 3.vietu un grupa „Viva” ieguva 1.vietu. Kerija Grinpauka kā soliste šajā vecuma grupā ieguva 3.vietu.

Konkursu vērtēja ļoti kompetenta un profesionālā žūrija: Harijs Zariņš – grupas “Colt” komponists un ģitārists, Santa Šillere – Doma skolas vokālā pedagoģe, Edīte Štrausa – Mūzikas akadēmijas audzēkne un džeza dziedātāja, Māris Aizpurietis – grupas „Mākoņstūmēji” solists, Eduards Rediko – “X Factor” finālists un Doma skolas 3.kursa vokālās nodaļas audzēknis.

Dalībnieki šobrīd aktīvi gatavojas konkursa „No baroka līdz rokam” finālam, kurš notiks Kultūras centrā “Ziemeļblāzma” Rīgā 3.jūnijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: