Trešdien, 1. martā plkst. 17 Galvenajā bibliotēkā notiks izstādes ''Komponista Raimonda Paula daiļrade skaņuplatēs un fotogrāfijās no koncertiem Liepājas koncertzālēs'' atklāšanas pasākums.

Pasākumā piedalīsies Liepājas Mūzikas telpas ''Vinilkoks'' saimnieks, skaņuplašu entuziasts, kolekcionārs Raitis Pavlovičs un fotomeistars Aigars Hibneris, kā arī īpašais pasākuma viesis - izdevniecības ''Jumava'' izdotās grāmatas ''Raimonds Pauls – skanošs un klātesošs'' autore Lia Guļevska. Interesentiem būs iespēja grāmatu arī iegādāties.

Kolekcionāra Raita Pavloviča kolekcijā ir gandrīz visas ar komponista mūziku un piedalīšanos ierakstos izdotās skaņuplates – sākot ar 1957. gadā izdoto 78 apgriezienu šellaka plati ar Raimonda Paula skaņdarbu ''Lēna rumba'', Japānā 1987. gadā izdoto singlu ''Dāvāja Māriņa'' vai ''Miljons sārtu rožu'' dziedātājas Tokito Kato izpildījumā, 1984. gadā lielu popularitāti ieguvušās dziesmas ''Anno Domini'' dziedātāja Don Marko izpildījumā.

Fotogrārfs Aigars Hibneris veidojis izstādes tehnisko noformējumu. Viņš ir pazīstams kā Liepājas teātra ''galma foto Meistars'' ir dokumentējis Raimonda Paula koncertus, mēģinājumus un aizkulises Liepājas koncertzālēs. Viena no plašākajām fotogrāfiju kolekcijām ir tapusi Raimonda Paula 75. jubilejas koncertā ''Pilsētā vētru un dzintara krastā'' no Liepājas olimpiskā centra lielās arēnas un no koncerta 2022. gada vasarā koncertdārzā ''Pūt vējiņi''. Aigars Hibneris veidojis šīs izstādes tehnisko noformējumu.

Izstāde būs aplūkojama līdz 31. martam bibliotēkas darba laikā.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Tā nu ir 28.02.2023, 12:35:02

    Jā! Beidzot... , pēc ilgiem laikiem, kaut kas tiešām interesants! Gods un slava idejas autoram! Raimonds Pauls patiešām ir cilvēks- leģenda, kas savā mūžā ir paveicis fantastiski daudz, kas paliks uz mūžu. Tautā mīlēts, cienīts komponists,pianists , kura slava pazīstama tālu aiz mūsu Valsts robežām. Izstāde noteikti būs ĻOTI interesanta... , īpaši tiem, kuru dzīves gājums ir gājis vienā solī ar Raimonda Paula aktīvo darbības laiku mūzikas dzīvē. Interesanti, vai izstādes atklāšanā pats Maestro arī piedalīsies? Nebūtu jau slikti, ka viņš uzspēlētu dzīvajā kādu foršu kompozīciju. Bet izstāde jāapmeklē būs NOTEIKTI!!! Tas būs tā vērts!!!

  • 0
    Tā nu ir 28.02.2023, 12:43:17

    Viens jautājiens... ,nezinu kam uzdot. Varbūt kāds( bez stulbībām),vēlams no VB atbildēs...! Vai izdoto grāmatu varēs iegādāties visu izstādes laiku, jebšu tikai atklāšanas dienā?

  • 0
    vent_biblioteka 28.02.2023, 13:51:51

    Labdien! Paldies par labajiem vārdiem, mēs patiesi priecājamies un pateicamies par interesi izstādi apmeklēt.
    Atbildot uz Jūsu jautājumiem:
    1. Maestro izstādes atklāšanas pasākumā nepiedalīsies;
    2. Rakstnieces Lias Guļevskas grāmata „Raimonds Pauls – skanošs un klātesošs” bibliotēkā būs nopērkama tikai izstādes atklāšanas pasākumā!

    Uz tikšanos rīt plkst.17.00!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: