Piektdien, 16.decembrī plkst. 15 Mazajā izstāžu zālē notiks tikšanās ar mākslinieci Agiju Staku, kuras devums grāmatu ilustrāciju jomā ir patiesi iespaidīgs, - no 1991.gada līdz šim brīdim ilustrētas 194 grāmatas, daudzas greznojas ar oriģinālilustrācijām, citas tikušas pie Agijas zīmētiem vākiem.

Kur māksliniece ierauga savus piemīlīgos varoņus un kā notiek darbs pie grāmatu ilustrācijām, būs iespēja uzjautāt klātienē.

Ja kāds ir zīmējis tik daudz rūķu kā pazīstamā bērnu grāmatu ilustratore Agija Staka, ir jābūt skaidrībai kā tie izskatās, jo pretējā gadījumā var rasties zināms aizvainojums rūķu un mākslinieku starpā. Uzlūkojot mākslinieces zīmētos rūķīšus no mūsdienu autoru pasakām, Plūdoņa un Raiņa dzejoļiem un pasaku kalendāriem izstādē Livonijas ordeņa pils Mazajā izstāžu zālē, tie šķiet gluži aptaustāmi savos dūraiņos un tāšu micēs. Šeit, īpaši gada nogales svētkiem, tapusi izstāde ''Rūķi ir īsti!'', kurā līdztekus galvenajiem varoņiem eksponēta arī īpaša Ventspils muzeja krājuma un privātkolekciju daļa – eglīšu rotājumi, starp kuriem senākie ir no 20.gs. 20.-30.gadiem un mūsdienām tuvākie – 20.gs. 80.gadu stikla čiekuri un koši rozā lāstekas.  

Izstādes atklāšanā interesentiem ieeja ir bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: