Sākot ar 17. decembri, Ventspils Kultūras centrā ienāks Ziemassvētku eglīšu laiks. Nama uzpostajā zālē mazie skatītāji varēs nodoties teatralizētam uzvedumam, piedalīties rotaļās pie svētku egles un satikt Ziemassvētku vecīti ar dāvanu maisu.

Kultūras centra radošā komanda sarūpējusi dāvanu mazajiem ventspilniekiem, lai palīdzētu Ziemassvētku vecītim izdalīt bērniem saldumu paciņas. Pasākumu kopums Ziemassvētku eglītes bērniem ir jauka un nozīmīga tradīcija Kultūras centrā, kas aizsākta jau pirms krietna laika, taču kovida pandēmijas laiks šo iemīļoto tradīciju uz kādu laiku apturēja. Šobrīd šīs tradīcijas atdzīvināšanā dedzīgi iesaistījies viss Kultūras centra kolektīvs, radot pasākumu bērniem, kurā saldumu paciņu un dāvanu saņemšana kļūst par īstu piedzīvojumu.

Piesaistot režisoru Armandu Ekštetu, tapusi izrāde bērniem Dāvanu lietus, kas sarakstīta speciāli Kultūras centra komandai. Kā zināms, Ziemassvētku laikā katra bērna sapnis ir saņemt dāvanas. Arī iestudējuma varoņi – Āpsis, Vāvere un Zaķis – steidz pabeigt dāvanu sarakstus un ir gatavi rīkoties, lai piepildītos sapnis par īstu dāvanu lietu. Aizraujošajā Armanda Ekšteta Ziemassvētku lugā Dāvanu lietus bērniem kopā ar meža zvēriem jāatrisina Ziemassvētku vecīša āķīgie uzdevumi un no jauna jāmeklē atbildes uz jautājumu – vai Ziemassvētku vecītis ir īsts!? Kultūras centra producente Rebeka Busule ir gandarīta, ka ir atgriezusies iespēja klātienē iepriecināt bērnus ar dāvanām, ko sarūpējis Ziemassvētku vecītis. Īpašus atzinības vārdus, viņasprāt, ir pelnījis režisors Armands Ekštets, kurš jau daudzus gadus veiksmīgi sadarbojas ar Kultūras centru, kostīmu māksliniece Aiva Vītoliņa, kura uzmeistarojusi zvēriņiem skaistus tērpus. Pēc izrādes paredzētas arī kopīgas rotaļas un dziesmu dziedāšana, dejošana, pikošanās.

Izrādes režisors Ekštets, sastapts vienā no ģenerālmēģinājumiem Kultūras centrā, pastāsta, ka ieceri izrādei piespēlējis īpašais Ziemassvētku vecīša birojs, kas darbojies pirms daudziem gadiem. «Ziemassvētku vecītis tolaik bija sastopams daudzviet, tostarp viņš varēja paviesoties arī mājās, darba vietās vai citos pasākumos. Lugas pamatā ir trīs dzīvnieciņi – Āpsis, Vāvere un Zaķis –, kuri viņi ir nolēmuši, ka bērniem vajadzētu dāvāt vēl vairāk dāvanu, tādējādi radies lugas nosaukums Dāvanu lietus. Starp draugiem notiek cīņa: kuram tiks visvairāk dāvanu? Un Ziemassvētku vecītis kļūst par tādu kā skolotāju, kurš ir ļoti labestīgs un mīļš, bet vienlaikus arī vēlas atgādināt, ka dāvanas jau nav galvenās šajos svētkos. Pārvarot dažādus pārbaudījumus, viņi no konkurentiem dāvanu pasaulē kļūst par stipru komandu un atkal top par draugiem. Izklaidējoša, pamācoša, viegla izrāde, kas nav pārlieku gara, sadalīta nelielos nogrieznīšos, kuras izskaņā Ziemassvētku vecītis izdala visiem dāvanas,» stāsta režisors. Vaicāts, kādam vecumam paredzēta izrāde, režisors bilst, ka šai izrādei nav striktu vecuma robežu, tā var būt saistoša arī pieaugušajiem, jo pastāv iespēja atpazīt sevi lugā izspēlētajā situācijā.

Pasākums ilgst 1 stundu 20 minūtes (izrādes garums 40 minūtes, rotaļas, fotografēšanās, dāvanu dalīšana 40 minūtes). Biļetes cena 7 eiro, tās var iegādāties Kultūras centra kasē. Kolektīvos pieteikumus (skolas, organizācijas) pieņem pa e-pastu: rebeka.busule@ventspils.lv vai tālr. 22070165. Saldumu paciņas pirms pasākuma varēs nodot Ziemassvētku vecītim, kurš tās visas rūpīgi saliks maisā, lai pasākumā uzdāvinātu bērniem. Lūgums, nepiemirst uzrakstīt bērna vārdu un uzvārdu un pievienot zīmīti saldumu pakai, lai Ziemassvētku vecītis neapjuktu, tiekot pie dāvanu maisa atvēršanas.

Visi mīļi aicināti uz Ziemassvētku sarīkojumu bērniem. Uz tikšanos pie egles!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: