Trešdien, 23. novembrī, plkst. 17 Pārventas bibliotēkā, Ziemeļvalstu literatūras nedēļas ietvaros notiks Krēslas stundas lasījums, kurā piedalīsies fotogrāfs un noslēpumainās zivs - zuša - ķērājs Dainis Rozentāls.

Pasākumā tiks lasīta zviedru rakstnieka Patrika Svensona grāmata ''Zuša evaņģēlijs: stāsts par noslēpumaināko zivi pasaulē''. ''Runāsim par zušiem, un sarunas gaitā mēģināsim rast atbildi uz jautājumu, cik daudz gan iespējams zināt par zuti un cik daudz - par cilvēku,'' teic Pārventas bibliotēkas vadītāja Solvita Štekerhofa.

Ventspils bibliotēka un tās struktūrvienības ik gadu Ziemeļvalsts literatūras nedēļas ietvaros piedāvā dažādas aktivitātes. Gada vistumšākajā laikā, visa novembra garumā, vairākos tūkstošos publiskajās un skolu bibliotēkās Ziemeļvalstīs un Baltijas valstīs vienlaicīgi tiek iedegtas sveces un lasīta kopīgi izvēlēta grāmata. Literatūras nedēļai ir trīs kopējie lasījumi - Rīta stunda pašiem mazākajiem lasītājiem, Krēslas stunda pieaugušajiem, kā arī lasījums pusaudžiem. Nedēļas galvenais uzdevums ir veicināt Ziemeļvalstu literatūras un kultūras iepazīšanu.

Pasākumā ieeja bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: