Ventspils fotoklubs ''KAKTUSS'' 6. oktobrī, plkst. 18 aicina uz izstādes ''SASPĒLE'' atklāšanu Pārventas bibliotēkā. Izstāde ir apvienojusi dzejas, fotogrāfiju un materiālu savstarpējo saspēli. Izstādē piedalās trīs dzejnieki - Gints Dreifogels, Jolanta Kūla un Ilze Ozola, un seši fotomākslinieki - Kristaps Anškens, Santa Atte, Krists Kūla, Gatis Ošenieks, Ilze Ozola un Agnese Pastare. 

Ideja Ventspils fotoklubā KAKTUSS ir lolota vairāk kā divus gadus, katram fotomāksliniekam izdzīvojot dzejas radītās emociju nianses un izjūtot tieši savas dvēseles vibrācijas. Fotogrāfiju autori, izvēloties dzejoļus, varēja neierobežoti ļauties sajūtu un domu lidojumam - ievijot dzejas rindas savos darbos.

Fotoklubam šī izstāde ir vēl nebijusi simbioze, kurā dzejas rindas izgaismotas fotogrāfijā un atspoguļotas ar dažādu, neierastu materiālu palīdzību, kā, piemēram, metāla plāksnes, lietoti sadzīves priekšmeti, plates, dažādā tehnikā apdrukāts koks, audums, stikls.

Fotomākslinieki mākslas darbus īstenoja Ventspils dizaina darbnīcā RADE. ''Sadarbība ar fotoklubu mums ir nebijusi pieredze, kas papildinājusi gan mākslinieku iespēju robežas, gan mūsu apziņu par to, ko pie mums RADĒ vispār ir iespējams paveikt. Rezultāti sniedz gandarījumu! Jāmin, ka RADE jebkuram, kam interesē dizaina priekšmetu radīšana, piedāvā dažādu dizaina un drukas iekārtu koplietošanu un konsultācijas par to izmantošanu,'' par darbnīcām stāsta RADE vadītājs Emīls Anškens.

Ventspils fotoklubs KAKTUSS ir 2019. gada aprīlī izveidota juridiska apvienība - biedrība, kurā apvienojušies deviņi līdzīgi domājoši fotogrāfi, gan tādi, kas fotogrāfē jau gadiem un ir jomas profesionāļi, gan tādi, kam fotogrāfija ir aizraušanās blakus pamatdarbam, taču visus KAKTUSa biedrus vieno mīlestība uz fotogrāfiju tās dažādajās izpausmēs un neizzūdoša vēlme pilnveidot savas prasmes un dalīties tajās arī ar citiem interesentiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: