11. augustā plkst. 17 Galvenajā bibliotēkā notiks Paula Spridzāna darināto rotu izstādes atklāšana un tikšanās ar pašu meistaru.

Izstādē būs apskatāmas Paula Spridzāna pēdējo gadu laikā darinātās rotas - piespraudes, auskari, rokassprādzes, kaklarotas, arī Nameja gredzens. Tās veidotas no sudraba, titāna, melhiora, kā arī no koka.

Pauls Spridzāns dzimis 1945. gadā Liepājā. 1965. gadā beidzis Liepājas Lietišķās mākslas vidusskolas koktēlniecības nodaļu. Studijas turpinājis Latvijas Mākslas akadēmijā rūpnieciskā dizaina nodaļā, ko absolvēja 1971. gadā.

Kopš 33 gadu vecuma Spridzāns par savu mājvietu sauc Ventspili. Līdz 1991. gadam strādājis zvejnieku kolhozā ''Sarkanā bāka''. Neskatoties uz padomju stagnācijas gadiem, māksliniekam tas bija radošs laiks. Tika veidots grafiskais dizains zvejnieku kolhoza produkcijai, balvas, medaļas, radīti interjera risinājumi, sienu gleznojumi, scenogrāfijas.

Mākslinieka iecienītās tēmas ir daba, jūra, Visums. Tas atspoguļojas arī viņa darinātajās rotās. Spridzāns stāsta: ''Idejas rodas strādājot, kamēr taisu vienu darbu, tikmēr rodas desmit jaunas domas. Metāls ir tehnisks un sarežģīts materiāls. Veidojot rotas izmantoju dažādu tehniku - kalšanu, lodēšanu. No darinātajiem darbiem pilnīgi visi ir mīļi.''

Paula Spridzāna izstāde būs apskatāma līdz augusta beigām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: