Vasara tradicionāli ir laiks, kad tiek veikti ceļu remontdarbi. Arī uz autoceļa Rīga - Ventspils (autoceļš A 10) remontdarbi norit 2 ceļa posmos, tāpēc “Ventspils reiss” apkalpotajos maršrutos uz Rīgu un Jelgavu iespējama autobusu kavēšanās līdz 30 un 40 minūtēm vai pat vairāk.

Starppilsētu maršrutā uz Rīgu un atpakaļ ceļa remonti notiek 2 ceļa posmos – pie Talsiem un pie Ķemeriem.

Saskaņā ar informāciju, kas atrodama Latvijas Valsts ceļu mājas lapā, Ventspils šosejas (A10) posmā no Kūdras līdz Smārdes pagriezienam satiksmi regulē luksofori vai satiksmes regulētāji; ir braukšanas ātruma ierobežojums 50 un 70 km/h, bet paredzamais remontposma šķērsošanas laiks ir līdz pat 50 minūtēm. Šis posms ietekmē tikai reisu izpildi līdz Rīgai.

Otrais posms ir pie Talsiem, un tas ietekmē reisu izpildi gan līdz Rīgai, gan Jelgavai. Šajā posmā ir vairāki luksofori, ātruma ierobežojums 50 km/h, un paredzamais būvobjekta šķērsošanas laiks 30 minūtes.

Pašvaldības SIA “Ventspils reiss” ir vērsies pie pasūtītāja - Valsts SIA “Autotransporta direkcija” - ar lūgumu veikt pasākumus sabiedriskā transporta kustības uzlabošanai, mainot autobusu kustības laikus vai kustības ceļus maršrutos, kas iet pa autoceļu A10. Diemžēl pasūtītājs šos ierosinājumus nav ņēmis vērā.

Pasažieri tiek aicināti būt saprotošiem un nevainot autobusu vadītājus par kavēšanos, kā arī iesakām braucienus plānot laicīgi, jo nav iespējams prognozēt, cik ilgi katrā reisā autobuss kavēsies.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: