No 8. marta līdz 8. aprīlim Pārventas bibliotēkā būs skatāma modes ilustratores Alīnas Grīnpaukas darbu izstāde.

Alīna Grīnpauka modes ilustrācijai profesionālā līmenī pievērsās pēc Latvijas Mākslas akadēmijas studiju absolvēšanas. Plašākai sabiedrībai viņas vārds kļuva zināms 2019. gadā, kad izdevniecība ''Taschen'' mākslinieci iekļāva grāmatā ''Ilustrators. 100 labākie pasaulē'' (''The Illustrator. 100 Best from around the World'').

Latviešu modes māksliniece izdevumā ir viena no septiņiem šī žanra pārstāvjiem un vienīgā no Baltijas. Grīnpauka sadarbojusies ar tādiem pasaules zīmoliem kā ''Valentino'', ''Alberta Ferretti'' un ''Tiffany & Co''. Talantīgā modes ilustratore ir piedalījusies vairākās video intervijās, atklājot savu jutīgo mākslinieces dvēseli un skatījumu uz modi, mākslu un dzīvi.

Alīna Grīnpauka ir viens no Latvijas veiksmes stāstiem. Savu portfolio ir publicējusi savā sociālo tīklu platformā Instagram. Līdz pasaules līmeņa panākumiem Alīna nonāca gada laikā. Viņas darbi rotā žurnālu vākus un veikalu skatlogus. Pārventas bibliotēkas amfiteātrī kopumā tiks izstādīts 51 mākslinieces darbs, tie būs izvietoti uz drēbju pakaramajiem, simbolizējot askētismu un modi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: