Fonds Žēlsirdības māja iecerējis atklāt Andreja ielā 11 kafejnīcu, kas nodrošinās ar darbu trūcīgos un maznodrošinātos, toskait cilvēkus ar īpašām vajadzībām. Pirmajā mēnesī kafejnīcā strādās brīvprātīgie.

Kafejnīcu Dižrausis plānots atvērt jau nākamnedēļ. Tajā strādās kā profesionāļi, tā arī Žēlsirdības mājas iemītnieki. Galvenā atbildība par apmeklētāju apkalpošanu gulsies uz profesionāļu pleciem – diviem pavāriem, konditoru un kasieri.  

Žēlsirdības mājas valdes priekšsēdētāja Tatjana Bražņika skaidro, ka šis projekts nav komerciāls, bet drīzāk sociāls. Fonds Žēlsirdības māja jau vairākus gadus nodarbojas ar saimniecisko darbību, lai radītu darba vietas un palīdzētu integrēties cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, toskait arī trūcīgiem un maznodrošinātiem. Žēlsirdības mājas galveni iemītnieki ir bijušie bērnunamu audzēkņi ar īpašām vajadzībām. Lai viņi sociāli adaptētos, ir ļoti svarīgi būt nodarbinātiem un izjust sevi kā pilnvērtīgiem sabiedrības locekļiem, skaidro Bražņika.

Kafejnīcas darbības pirmajā mēnesī visi darbinieki strādās kā brīvprātīgie. No iegūtajiem ienākumiem vispirms vajadzēs segt izdevumus saistībā ar kafejnīcas atklāšanas sagatavošanas darbiem. Bražņika pastāstīja, ka kafejnīcas mēbeles un iekārtas ziedojuši dažas tirdzniecības un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumi, traukus un virtuves iekārtas iegādājušies par savu personīgo naudu un līdzekļiem, ko savācis portāls ziedot.lv, savukārt telpu remontu veikuši saviem spēkiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: