21. jūlijā plkst. 19 Ventspils fotoklubs ''Kaktuss'' aicina uz divu gadu jubilejas izstādes ''Zeme, vai Tev sāp?'' atklāšanu, kas notiks pie teātra nama ''Jūras vārti'' galvenās ieejas.

''Zeme, vai Tev sāp?'' ir Ventspils fotokluba ''Kaktuss'' divu gadu jubilejas izstāde. Izstādē piedalās pieci fotomākslinieki - Agnese Pastare, Krists Kūla, Gints Dreifogels, Ilze Ozola un Artūrs Orbidāns, kuri, pilnveidojot patstāvīgu ideju un interpretējot galveno tēmu, izveidojuši katrs savu darbu sēriju.

Autori atspoguļojuši savu redzējumu tādās apakštēmās kā ''Neredzami redzamais'', ''atKritums'', ''Daba. Putni. Cilvēks. Atbildība'', ''Atgriešanās'', ''Kad būs gana?''.

Pēc divu gadu aktīvas darbības fotopasaulē, autori ir nonākuši pie secinājuma, ka fotografēšana ir ne tikai aizraušanās, bet arī spēcīgs veids, kas ļauj saskatīt, parādīt un pastāstīt. Tā ir informācijas, emociju un sajūtu plūsmas atspoguļojums. Tā ir bezgalīgs un visaptverošs stāsts, kura vidi un varoņus veido gan fotogrāfijā attēlotais, gan viss apkārt esošais.

''Izstāde ''Zeme, vai Tev sāp?'' ir turpat divu gadu ilgs fotoprojekts par mums visiem, par cilvēkiem, dabu un mūsu savstarpējo mijiedarbību. Par dzīvo, kā arī nedzīvo. Īsto, neīsto un iedomāto. Šis ir piecu fotomākslinieku stāsts par it kā apkārt neredzamo, nebeidzamo Zemes piesārņojumu, pastāvošo pārprodukciju, mūsu atstātajām pēdām. Par visatļautību,'' stāsta izstādes autori.

Ieeja izstādē bez maksas. To var apmeklēt individuāli, ievērojot 2m distanci un lietojot mutes-deguna aizsegu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: