Sestdien, 17. jūlijā, plkst. 17 teātra namā ''Jūras vārti'' notiks rakstnieces, dzejnieces, dramaturģes, tulkotājas un kritiķes Ievas Melgalves saruna ar māksliniecēm Laimdotu Malli un Kristīni Krauzi-Slucku.

Saruna, ko klātienē apmeklēt aicināts ikviens interesents un kuru būs iespējams vērot arī tiešraidē ''Jūras vārtu'' Facebook lapā, paredzēta kā Laimdotas Malles un Kristīnes Krauzes-Sluckas personālizstāžu ''ooze/-ums'' noslēguma pasākums. Tās gaitā mākslinieces dalīsies savā pieredzē par mākslas radīšanas procesu,tam nepieciešamajiem resursiem, kā arī iespējamo skatītāja reakciju uz mākslas izpausmēm.

''Sastopoties ar laikmetīgo mākslu, skatītājs nereti izvairās saprast un vērtēt, baidoties it kā kļūdīties. Ceru, ka saruna iedrošinās un aicinās uzticēties savām domām un emocijām,'' stāsta Ieva Melgalve.

Tēmas, kas tiks apspriestas sarunas laikā, Ieva Melgalve pētījusi padziļināti, izstrādājot maģistra darbu Latvijas Mākslas akadēmijā Mākslas vēstures un teorijas apakšnozarē. Pētniecības procesā rakstniece pievērsusies mākslas darba tapšanai un tam, cik liela nozīme ir materiāliem, kas vistiešākajā veidā piedalās radošajā procesā.

''Svarīgs ir lēnais, rūpīgais un uzmanīgais darbs, kurā mākslinieces ieklausās ne tikai sevī, bet arī materiālā, ar ko strādā, piešķir tam tiesības darboties un radīt, kā ikvienā labā spēlē balansējot starp noteikumiem un kontroli un nejaušību un rotaļīgumu. Tā šķiet ne tikai estētiska, bet arī - varbūt pat primāri - ētiska izvēle, ļaujot savam ego atkāpties materialitātes priekšā,'' recenzijā par izstādēm ''ooze/-ums'' raksta Ieva Melgalve.

Pasākuma organizatori atgādina, ka ierodoties uz pasākumu, jāuzrāda personu apliecinošs dokuments, kā arī Covid-19 sertifikāts, kas apliecina, ka apmeklētājs ir pabeidzis pilnu vakcinācijas kursu pret Covid-19, pēdējo sešu mēnešu laikā pārslimojis Covid-19 vai arī viņam ir negatīvs Covid-19 analīžu rezultāts. Visiem apmeklētājiem pasākuma laikā jālieto sejas maska.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: