Ventspils bibliotēkas krājums ik gadu ar Ventspils pilsētas pašvaldības finansējuma līdzekļiem tiek papildināts ar jaunākajām grāmatām, audioierakstiem, filmām, galda spēlēm un citiem resursiem.

Atbilstoši krājuma komplektēšanas politikai, divas reizes mēnesī Ventspils bibliotēkas un struktūrvienību grāmatu fonds tiek papildināts ar jaunākajām grāmatām latviešu, krievu, angļu un vācu valodā, kā arī regulāri krājums tiek papildināts ar filmām, audioierakstiem, galda spēlēm un citiem resursiem, kuru iegādei šogad pašvaldība Ventspils bibliotēkai piešķīrusi 55 382 eiro.

Lai ņemtu vērā arī lasītāju vēlmes, bibliotēkas tīmekļa vietnē biblioteka.ventspils.lv ir izveidota sadaļa ''Iesaki bibliotēkai nopirkt'', kurā ikvienam ir iespēja ieteikt bibliotēkai iegādāties sev interesējošo grāmatu.

Par vairāk nekā 13 000 eiro Ventspils bibliotēkas visās struktūrvienībās 2021. gadā abonēti 146 nosaukumu periodiskie izdevumi - 17 avīzes, 129 žurnāli, no kuriem 105 - latviešu valodā, 32 - krievu valodā, septiņi angļu valodā, divi vācu valodā. Periodisko izdevumu saraksts pieejams ŠEIT!

Iedzīvotājiem pieejamas arī septiņas abonētās datubāzes - LETA, Letonika, Lursoft laikrakstu un Lursoft uzņēmumu datubāze, EBSCO, Britannica Online Academic Edition un Medici.lv. Iepriekšminēto datubāžu iegādei 2021. gada budžetā plānoti 7819 eiro. Vairāk informācijas par datubāzēm pieejamas ŠEIT, turklāt daļa no tām reģistrētiem lasītājiem pieejamas attālināti, saņemot autorizācijas rīkus - lietotājvārdu un paroli - bibliotēkā vai aizpildot reģistrācijas anketu.

2020. gadā datubāzē Letonika veiktas 22 441 sesijas (152 742 meklējumi), Lursoft laikrakstu un uzņēmumu datubāzē - 416 meklējumi, EBSCO - 5 400 sesijas (20 777 meklējumi), Britannica Online Academic Edititon - 2 606 sesijas (meklējumi 592 901) un medici.lv - 261 sesija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: