28. augustā deviņās vietās Ventspilī - laukumos, skvēros un ielās, notiks šī gada vienīgā Piektdienas vakara pastaiga ''Skatu punkti''. Paskatīsimies uz laiku, kas šogad mūsu dzīvēs ienesa daudz izmaiņu ar savām mierīgajām un skarbajām šķautnēm, ar dāvanām un pārbaudījumiem, ar jauniem ieradumiem un ilgām pēc satikšanās, kopā būšanas un darīšanas.

Laiku, kad izbaudījām ļoti daudz mājīguma, izsvērām vērtības un no jauna iepazinām līdzcilvēkus. Paskatīsimies uz notikumiem un detaļām katrs no sava skatu punkta.

Šīs pastaigas maršruts ne tikai tradicionāli vedīs cauri labi zināmajam pilsētas centram, bet arī aicinās uz tālākām vietām - Teātra namu ''Jūras vārti'' un Radošo kvartālu noliktavu rajonā, Lielajā prospektā 74a. Tradicionāli programma izvēlēta visām vecuma grupām un gaumēm.

Koncertzāles ''Latvija'' amfiteātrī būs iespēja dzīt jokus kopā ar improvizācijas šova ''SPIEDIENS'' aktieriem Sandu Dejus, Krišjāni Cauni, Juri Kozlovski, Oskaru Kozlovski un DJ Kress. Pēc kārtīgas jautrības, priecāsimies par iespēju baudīt ārzemju mākslinieku - kubiešu mūziķu grupas ''Habana Tradicional'' koncertu. Skanēs tradicionālā kubiešu mūzika Buena Vista sajūtās. Savukārt, Latvijā iemīļotās grupas ''Ārzemnieki'' līderis Jorans Šteinhauers aicinās uz dejām un līdzi dziedāšanu programmā ''Latiņš. Letiņš. Savējais''.

Dzirnavu laukums būs bērnu valstība. Lielu daļu laika šogad aizņēma dzīvošana mājās un būšana kopā ar bērniem. Arī Piektdienas vakara pastaigā zīmēsim kopā ar Zīmējumu teātri, izzināsim kopā ar Kurzemes Democentra zinātnes teātri, improvizēsim kopā ar Ventspils Jaunrades nama teātra sporta - improvizācijas pulciņu ''I - vēš''. Piedāvāsim izbaudīt pēdējos vasaras vakarus, baudot āra kino. Mazākajiem pasākuma apmeklētājiem būs skatāma Latvijas animācijas filmu klasiķes Rozes Stiebras vizuālā poēma ''Saule brauca debesīs'' ar Jura Kaukuļa mūziku. Pēc tam - kino lielajiem, kur atskatīsimies uz attālināto mēģinājumu laiku Ventspils amatiermākslas kolektīvu dzīvē un iepazīsim Latvijas Kultūras akadēmijas Nacionālās filmu skolas jauno režisoru īsfilmas - ''Naktsmaiņa'' (rež. Jānis Jozauskis), ''Kolektīvs.Es'' (rež. Adriāna Roze), ''Konvertīti'' (rež. Kārlis Lesiņš), ''Ludis'' (rež. Gatis Ungurs).

Sociālās distancēšanās laikā ļoti populāri bija dažāda veida koncerti no balkoniem, pagalmos, savas mājas garāžās. Šāda veida koncertus varēsim redzēt pa ceļam uz Rātslaukumu. Zaļais namiņš piedāvās pagalma koncertu ar populāro sintpopa grupu ''Tehnikums'' un DJ Siram. Kuldīgas ielas 24 pagalmā Ventspils Mūzikas vidusskolas jaunieši, Sīlinda, Helēna un 2 Andreji, izspēlēs savu pirmo garāžas koncertu. Savukārt, Kuldīgas ielā 22, balkoniņā virs J. Rozes grāmatnīcas, uzstāsies jaunais un daudzsološais ģitārists Patriks Laus.

Rātslaukums aicinās ar īpašu noskaņu, mieru un šajā pavasarī tapušām muzikālām programmām. Koncertā ''Debesu skrāpji'' skanēs Ventspils Mūzikas vidusskolas audzēknes Emīlijas Jermolas oriģinālkompozīcijas, kuras palīdzes atskaņot Marks Markuss Ābelītis, Eduards Bariss, Kristaps Kleinbergs, Monta Cine, Dārta Krūze.

Mūziķis un komponists Kārlis Auzāns 2020. gada vasarā radījis jaunu un intriģējošu mūzikas projektu ''Kārlis Auzāns un 12 instrumenti''. Tā saturā dominē improvizācija un multiinstrumentālisms, piedāvājot Piektdienas vakara pastaigas klausītājiem aizraujošu ceļojumu skaņu mākslas pasaulē, 12 dažādu mūzikas instrumentu izpildījumā. Ideja par šādu mūzikas programmu radās 2020. gada sākumā, kad valsti pārņēma sociālās distancēšanās un karantīnas laiks. Paliekot bez iespējas koncertēt un pavadot laiku mājās, Kārlis katru dienu sāka priecēt savus sekotājus sociālo mediju profilos ar minūti garām mūzikas improvizācijām, kurām tika dots nosaukums ''Little Raga sessions''.

Ar krēslas iestāšanos, no plkst. 21, uz Ventspils Bibliotēkas sienas katrs Piektdienas vakara pastaigas dalībnieks varēs virtuāli uzrakstīt savu novēlējumu vai apsveikumu Ventspils pilsētai 700+30 jubilejā. Apsveikums būs jāraksta kā SMS mobilajā ierīcē un jānosūta uz konkrētu numuru. Minūtes laikā tas tiks projicēts vidē.

Diskotēkas šogad bija viena no pirmajām aktivitātēm, ko varēja skatīties internetā, un dejot katrs savās mājās. Dīdžejs Žanis, ko iepazinām jau Jūras svētkos pludmalē un satiksim atkal Piektdienas vakara pastaigā, ir ne tikai lielisks dīdžejs, bet arī dabas fotogrāfs, putnu vērotājs un slēpošanas instruktors.

Tirgus laukumā ventspilnieki priecēs ar saviem hobijiem, izstādēm un darbnīcām. Kādam tie ir rokdarbi, kādam gleznošana, kādam fotografēšana vai kas cits. Izstādīsim, izstāstīsim, parādīsim. Aicinām visus, kuriem ir interese pašiem darboties vai apgūt ko jaunu. Kā kompensācija nenotikušajām ballēm, senioriem būs iespēja izdejoties muzikālās apvienības ''Express'' vadībā.

Suņu modes parāde ''Smuks pēc suņa'' un disko ''Savāda vasara...'' ar DJ Lāci ir Amatu mājas piedāvājumā. Savāds gads un savāda vasara. Kāpēc, lai to nenosvinētu?

Teātra namā ''Jūras vārti'' ilgi gaidītais teātris. Teātra izrāde ''Meistars un Aleksandra'' ir par mākslinieci Aleksandru Beļcovu (1892 - 1981).  Krievijā dzimusī māksliniece savā dzimtenē ir zināma tikai šauram speciālistu lokam, toties Latvijas mākslas vēsturē viņa ir atzīta klasiskā modernisma meistare. Izrādes mākslinieciskais sastāvs - Inga Ābele, režisore - Ināra Slucka, aktieri - Zane Dombrovska un Jānis Kronis. Vietu skaits - 90. Ieejas kartes pieejamas teātra namā "Jūras vārti" jau no šodienas, uzrādot personu apliecinošu dokumentu.

Pavisam jauna vieta Piektdienas vakara pastaigā - Radošais kvartāls noliktavu rajonā, Lielajā prospektā 74a, iedzīvinās radošumu dažādās vizuālās mākslas izpausmēs. Tā būs iespēja izmukt no pilsētas vides, izjust lauku idilli un izbaudīt atraktīvas sajūtas tepat pilsētā.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -2
    Pipars 21.08.2020, 12:11:31

    Vai Saules kvartālā ar kaut kas notiks?

  • -4
    Eeeeeeeeee 21.08.2020, 12:31:10

    Un kā ar COVID? :(

  • 0
    еs 31.08.2020, 13:01:47

    Škiet, ka epidemioloģiskās drošības pasākumi netika ievēroti.

  • -2
    Eeeeeeeeee 28.08.2020, 13:48:33

    Man patīk kā, kad sākas vīrusa uzliesmojumi, tad te visi publiskie pasākumi iet uz urrrā! :D

  • -5
    Beshenij Karasj 31.08.2020, 15:49:27

    Covidgalvā drāztie sēdēja mājās ietinušies plēvē un ievērojot distanci spēlēja riču raču.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: