27. septembrī no plkst.18 līdz plkst.21 notiks Zinātnieku nakts pasākums Galvenajā bibliotēkā. Šogad bibliotēkā Zinātnieku nakts tēma ir ūdens.

Ūdens mums nepieciešams, lai organisms varētu normāli darboties. Cilvēka organismā ir apmēram 70 - 80% ūdens, smadzenēs ir 85 - 90% ūdens, asinīs - 80% ūdens, un arī muskuļaudi satur apmēram 70% ūdens. Ūdens regulē ķermeņa temperatūru, mitrina gļotādas, ''ieeļļo'' locītavas, izvada no ķermeņa nevajadzīgās vielas. Bez ūdens cilvēks var izdzīvot tikai 3 - 4 dienas, liecina dažādi pētījumi.

Zinātnieku nakts apmeklētāji, iepazīstot dažādas veselīga dzīvesveida nianses, plkst.18, varēs noklausīties biznesa konsultantes Vinetas Ikaunieces - Ozoliņas stāstījumu ''Ūdens - zāles visām kaitēm''. Viņa ir ieguvusi maģistra grādu psiholoģijā un personāla vadībā, bet daudzi Vinetu Ikaunieci - Ozoliņu atceras kā izcilu vieglatlēti, kurai joprojām pieder vairāki Latvijas rekordi.

No plkst.19 līdz pat plkst. 21 ikviens varēs darboties SIA ''ASPIRED'' radoši tehniskajās darbnīcās ''Ūdens ceļošana, attīrīšana, blīvums, karstais ledus'', kā arī piedalīties citās aktivitātēs un dažādos konkursos.

Zinātnieku nakts ir Eiropas līmeņa pasākums, kurā septembra nogalē iekļaujas vairāk kā 250 pilsētas, popularizējot zinātni un tās sasniegumus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: