Pēc mēneša Rīgā, nedaudz vēlāk arī Ventspilī, Kino Rio, izrādīs jauno spēlfimu Dancis pa trim. Dažas epizodes uzņemtas Piejūras brīvdabas muzejā.

Arvīda Krieva filma ir stāsts par mīlestības un vēstures samezglojumiem, turklāt darbība notiek gan mūsdienās, gan Otrā pasaules kara laikā Kurzemē, kad latviešu karavīri mēģināja atrast savu vietu, lai palīdzētu atjaunot valsts neatkarību.

Cīņās iesaistījās arī latviešu ģenerāļa Kureļa grupējums, bet režisors atgādina arī to, ka pat karā jauni cilvēki iemīlas, neraugoties uz nacionālo piederību un politisko pārliecību. Kristīnes Nevarauskas Sandra nokļūst jūtu krustugunīs starp iznesīgo vācu virsnieku (Mārtiņu Freimani) un latviešu dižkareivi (Jāni Vingri), mudinot skatītājus padomāt, vai nāves priekšā vīrietis piedod mīļotajai neuzticību.

Viens no operatoriem, Agris Birzulis, kas filmēja epizodes Jaunpilī un brīvdabas muzejā Rīgā, saka: «Dancis pa trim būs interesants gan aktierspēles dēļ, gan arī tādēļ, ka līdz šim latviešu kino praktiski nav apskatīta kureliešu tēma. Un vēl Mārtiņš Freimanis, kas bija patiess mākslinieks, interesants cilvēks, kurš brīvi pauda savu viedokli.»

Nesagaidot pirmizrādi, mūžībā aizgāja ne tikai Freimanis, bet arī operators Dāvis Sīmanis, aktieri Leonīds Locenieks un Kristīne Bēdele.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: