Latvijas reģionālās televīzijas, tai skaitā Kurzemes televīzija (Ventspils) ilgstošā cīņa ir izkarojušas vietu zem saules – no 1. februāra vietējās ziņas redzēsim LTV 7 kanālā.

Jau ziņojām, ka reģionālo televīziju pastāvēšana tika apdraudēta, jo no 1.februāra bija plānots pārtraukt šo televīziju apraidi virszemes ciparu formātā. Steidzami bija jāmeklē risinājums un šonedēļ reģionālās televīzijas, Latvijas Televīzija (LTV) un Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) beidzot panākuši vienošanos par līguma nosacījumiem, kas paredz reģionālo televīziju programmu pārraidīšanu LTV 7 kanālā.

 

SIA Kurzemes Televīzija valdes loceklis Aleksandrs Mirvis skaidro, ka reģionālajām televīzijām LTV 7 kanālā ir piedāvāti trīs 45 minūšu gari logi darba dienās un viens sestdienās. Skatītāji vietējās programmas varēs vērot darba dienās no plkst. 6.45 līdz 7.30, no plkst. 12.30 līdz 13.15 un no plkst. 22.10 līdz 22.55, bet sestdienās no plkst.19.30 līdz 20.

 

Ziemeļkurzemē apraidi nodrošinās ventspilnieki un paredzēts, ka tuvākajās dienās Kurzemes televīzija noslēgs vienošanos ar Talsu, Skrundas un Aizputes televīzijām, kurām no 45 minūšu garāloga tiks piedāvātas 15 minūtes.

 

Paredzēts, ka Ventspils ziņu pusstundu garais oriģinālraidījums būs vakaros, bet no rīta un pa dienu būs ziņu atkārtojums. Savukārt sestdienās skatītājiem tikšot piedāvāts nedēļas apskats ar interesantākajiem nedēļas sižetiem. Mirvis sola, ka notiks arī ierastās tiešraides, lai arī tās būs īsākas.

 

Par šo gaidāmo jaunumu priecājās kāda ventspilniece Ilze, kura savulaik Ventspils ziņas regulāri skatījās TV 6 kanālā. Pērn, ar visām izmaiņām, viņa vairs nemācēja atrast kanālu, kur tās var redzēt. Ilze uzsver, ka uzzināt par jaunumiem Ventspilī, viņai ir ļoti svarīgi. It īpaši viņu interesē regulārās tiešraides, kurās pilsētas vadība atbild uz iedzīvotāju jautājumiem par pilsētas plāniem un projektiem.

 

Vēl viena labā ziņa ir tāda, ka LTV strādā pie projekta, lai palaistu trešo kanālu, kur raidlaiki, nu jau izdevīgākā laikā no plkst. 18 līdz 22 tikšot piedāvāti arī reģionālajām televīzijām. Tikmēr Kurzemes Televīzija papildus ir iecerējusi vienoties ar SIA Skatvis, lai kabeļtelevīzijā uz cita kanāla bāzes Ventspils radījumi būtu redzami labākos raidlaikos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: