3. septembrī plkst. 19 koncertzāles ''Latvija'' Lielajā zālē notiks Ventspils Kamermūzikas dienu pirmais koncerts ''Svētku Fanfaras un Himnas''.

Koncertā uzstāsies Ilona Birģele, un Ventspils mūzikas vidusskolas pedagogi Rūdolfs Kulbergs, Jānis Pusplatais.

Ērģelniece Ilona Birģele bakalaura grādu ērģeļspēlē ieguvusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, regulāri muzicē Rīgas Domā un Latvijas reģionos, sadarbojas ar koriem un ievērojamiem solistiem.

Rūdolfs Kulbergs ir Latvijas Nacionālās Operas un Baleta orķestra trombonu grupas mūziķis un pedagogs Ventspils Mūzikas Vidusskolā. Studējis Karaliskajā Konservatorijā Hāgā, Nīderlandē, un Karaliskajā Mūzikas Akadēmijā Ārhusā, Dānijā. Patlaban iegūst Maģistra grādu Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijā.

Jānis Pusplatais eifonija spēli apgūst no 11 gadu vecuma. Ieguvis maģistra grādu Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Kopš 2009. gada ir Orķestra "Rīga" eifoniju grupas koncertmeistars, skolotājs Ventspils Mūzikas vidusskolā un Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolā, kā arī dažādu projektu ietvaros sniedz koncertus un meistarklases visā Latvijā.

Pārējo koncertu datumi un programmas tiks paziņoti vēlāk.

Kamermūzikas dienu koncerti ir bezmaksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: