Pārventas bibliotēkā 18. janvārī plkst. 19 izskanēs „Trio Spectrum” kamermūzikas koncertprogramma „Meža prelūdija”- reti atskaņoti, ilustratīvi piesātināti kamermūzikas opusi, kā arī pirmatskaņojumi.

Koncerta “Meža prelūdija” programmā ir iekļautas gleznainas kompozīcijas – impresionisma laikmeta britu komponistes Melānijas Bonis “Meža ainas” un mūsdienu amerikāņu modernista Gerija Šokera “Ūdens mūzika” – abām kompozīcijām, kā arī Eižena Boccas kompozīcijai mežragam un klavierēm ”Īrija'' šis būs pirmatskaņojums Latvijā.

Taču koncertprogrammas centrā ir divi latviešu komponisti: Helmers Pavasars un viņa “Trīs skaņdarbi” flautai un klavierēm, kas uzrunā ar savu dzidrumu un sirsnību, un Romualda Kalsona saturiski dziļais “Diptihs”, kas Latvijā pagaidām ir skanējis tikai vienu reizi - 2002. gadā.

“Trio Spectrum” pamata sastāvā spēlē Latvijā pazīstamā un atzinību ieguvusī flautiste Liene Denisjuka-Straupe un izcilā kamermūziķe pianiste Kristīne Paula. Projektam kā trešais ansambļa dalībnieks ir piesaistīts mežradznieks Miks Bankevics.

Ieeja bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: