No 10. janvāra līdz 17. februārim teātra namā “Jūras vārti” skatāmas divas glezniecības izstādes – Sandras Vingres personālizstāde “Zibatmiņa” un Sarmītes Caunes presonālizstāde “AINAVA tête-à-tête”.

Sandras Vingres darbus raksturo spilgta krāsu anatomija, akurātas līnijas, grafiska un spēcīga vizuālā valoda. Izstādē “Zibatmiņa” vitālā un svaigā enerģijā reālais un fantāzija sastopas vienuviet.

Par darbu pamatelementu skiču izstrādes posmā izmantota kolāžas tehnika. To visu transformējot, māksliniece rada darbus sev raksturīgā, Latvijas mākslas ainai netipiskā, rokrakstā.

Sarmīte Caune izstādē “AINAVA tête-à-tête” atklāj savu kaislību uz ainavu glezniecību. Vienuviet skatāmas mākslinieces gleznas, kas tapušas plenēros tepat Latvijā, Polijā, Eiropas saulainajās dienvidu zemēs un Marokā. Mākslinieces skatītājam ļauj notvert katra mirkļa burvību un vienreizīgumu, kur jūtams vieglums, prieks un patiesa brīvība.

Sarmītes Caunes izstādes atklāšana un tikšanās ar autori notiks 16. janvārī plkst.18 teātra nama “Jūras vārti” mazajā izstāžu zālē.

Ieeja bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: