Otrdien, 27. novembrī, plkst. 12 pilsētas Kultūras centrā ventspilnieki tiek aicināti uz lekciju “Augi – veselībai, skaistumam un uzturam”. Lekciju vadīs Liepājas universitātes docente Vaira Kārkliņa.

Lektore Vaira Kārkliņa izzina augu lietošanas iespējas dažādos virzienos. Savu izglītību ieguvusi Vācijā un Austrijā. Viens no viņas izziņas virzieniem ir savvaļas augu izmantošana virtuvē. Jau kopš 2004. gada Kārkliņa pēta un izmēģina receptes pati, organizē ekskursijas augu iepazīšanai un ēdienu gatavošanas seminārus domubiedriem un interesentiem. 2016. gadā viņa izdeva grāmatu “Savvaļas augu virtuve”, kurā apkopoti biežāk sastopamo pārtikā izmantojamo augu apraksti un norādījumi par to vākšanu un lietošanu ēdienu gatavošanā. Kopš 2011. gada Vaira Kārkliņa gatavo augu hidrolātus un izzina to daudzpusīgās lietošanas iespējas. Pašreiz lektore turpina pētījumus citu augu produktu praktiskā izmantošanā.

Ieeja pasākumā bez maksas. Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Profesors Preobraženskis 22.11.2018, 15:04:49

    Vispār derīgi,ja ņem vērā,ka naudas cilvēkiem pārtikas iegādei paliek arvien mazāk un mazāk...
    Tikai-cik saķīmijoti ir šie savvaļas augi...

  • 0
    Nif nifs 23.11.2018, 08:30:03

    Un uz kurieni vispāŗ jābrauc, lai vajadzīgos savvaļas augus vairs sameklētu. Jo dabīgās pļavas ar pļaušanu tiek iznīcinātas

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: