Arī Ventspils muzejs pievienojas kopīgajām atmiņām par janvāra barikādēm ar nelielu ekspresizstādi, kas veltīta Barikāžu piemiņas dienām.

Izstāde no 18.janvāra skatāma Livonijas ordeņa pils 2.stāvā, Komtura istabā. Izstādi veidojot, izmantots Ventspils muzeja krājums, laikraksta Ventas Balss arhīvs, kā arī privātpersonu dāvinājumi.

Apskati fotogrāfijas!

Savukārt šovakar ap plkst.18:00 muzejs un pilskrogs Melnais Sivēns pievienojas draudzīgo uguskuru iedegšanas akcijai, iededzinot savu uguni Ventas pusē, uz pils vaļņa.

«Attieksme pret dzīves brīžiem, kad esi bijis jūtu pārņemts, iemīlējies un vieglā neprātā rīkojies tik neapdomīgi, ka vēlākos gados ir tā kā neērti pašam no sevis, - arī tā var salīdzināt Barikāžu dienu notikumu izraisītās atmiņas. Jo pirms divdesmit gadiem mēs taču pārsvarā bijām iemīlējušies savā jaunajā valstī un aizstāvējām to kā prazdami- cits smērējot biezas desmaizes un sūtot cigaretes, cits kurinot ugunskurus un lasot avīzes tā, it kā no šīs dedzīgās lasīšanas vien varētu kaut kas neatgriezeniski mainīties. Pat apzinoties to, ka vardarbīgai varai šīs liliputu darbības nav nekā vērtas, nozīmīga bija katra indivīda pašapziņa- esmu darījis visu ko varējis. Un tāpēc svarīgi ir neaizmirst kopīgos patieso jūtu uzplūdus, kas dara jaunākus šo dienu dalībniekus, bet paaudzi, kurai tiek stāstīts par barikāžu laiku- mazāk ironisku,» skaidro Ventspils muzejs. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: