Šogad Ventspilī jau desmito gadu norisināsies „Pārventas svētki”. Šā gada svētku moto – “Atver sirdi priekam!”. Pārventas svētku ietvaros ieskaņas pasākumi norisināsies visas nedēļas garumā no 14. līdz 19. maijam - Ventspils 3. vidusskolā, Pārventas pamatskolā, Pārventas bibliotēkā un pirmsskolas izglītības iestādēs.

Svētku nedēļas garumā būs gan literāri, gan mākslas un sporta pasākumi, gan arī dažādi tematiski pasākumi.

Sestdien, 19. maijā, galvenā svētku norises vieta būs Bērnu parka „Fantāzija” estrāde. Svinēšana notiks visas dienas garumā no plkst. 12 līdz 15.30 gan uz skatuves un parka zaļajās zonās, gan sporta halles “Pārventa” telpās un sporta laukumā.

Pārventas svētki 19. maijā iesāksies plkst. 12 ar svētku gājienu, kurā piedalīsies Ventspils 3. vidusskolas un Pārventas pamatskolas audzēkņi un pedagogi, Pārventas bibliotēkas darbinieki, Ventspils pirmsskolu mācību iestāžu audzēkņi ar saviem vecākiem, pašvaldības iestādes. Svētku gājienu kuplinās Ventspils Mūzikas vidusskolas muzikālā vienība. Gājiena maršruts: Ventspils 3. vidusskola – Tārgales iela - Talsu iela - Bērnu parks „Fantāzija”.

Svētku koncertā uz skatuves izskanēs gan Ventspils kolektīvu, gan viesmākslinieku muzikāli priekšnesumi. Par mazo ventspilnieku svētku koncertprogrammu rūpēsies bērni no PII “Pasaka”, PII “Varavīksne un PII “Margrietiņa”, kā arī 3. vidusskolas un Pārventas pamatskolas audzēkņi. Svētku viesi - Ineta Rudzīte ar pavadošo grupu un dziesmām latviešu, krievu, itāļu un franču valodā, Edvards Grieze, kā arī Ventspils instrumentālie un vokāli instrumentālie ansambļi.

Dažādas izklaidējošas, radošas un sportiskas aktivitātes nodrošinās radošā apvienība „Jogitas pasākumi” un pasaku tēli. Pasākuma laikā bērniem būs iespēja savus talantus atklāt radošajās darbnīcās - veidot kronīšus, nozīmītes un dekorēt podiņus. Radošajā darbnīcā “Lasi dabā, lasi grāmatā”, kā arī radošajā darbnīcā kopā ar Latvijas Mākslas akadēmijas studentiem bērnus priecēs Pārventas bibliotēka.

Pasākuma laikā bērnu parkā „Fantāzija” zaļajā zonā Ventspils 3. vidusskolas, Pārventas pamatskolas un Pārventas pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņi un pedagogi radīs interaktīvu Latvijas karti “Latvija ziedu rotās”.

Sporta draugiem būs iespēja piedalīties stafetēs, spēlēs, konkursos un ģimeņu sacensībās “Sportojam kopā”, kas notiks sporta hallē “Pārventa” un stadionā.

Apmeklētāju ērtībai un vajadzībām paredzēta brīvdabas tirdzniecība.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: