Šodien Jaunrades namā notiek Latvijas bērnu un jauniešu folkloras kopu reģionālā skate Zinu, zinu tēva sētu, kurā piedalīsies 16 folkloras kopas no Viduskursas, Austrumkursas un Ziemeļkurzemes.

Ventspilī ieradīsies bērnu un jauniešu folkloras kopas no Kuldīgas, Rendas, Alsungas, Pelčiem, Lutriņiem un Pampāļiem. Ventspils novadu pārstāvēs Vēlava no Vārves un Piški kāndla no Tārgales, bet Ventspili – Jaunrades nama folkloras kopa Rotaļnieks. Būs arī tāli viesi – Latgales folkloras kopa “Rūtoj” no Preiļiem, kura jau sen draudzējas ar Rotaļnieku. Pēc skates paredzēta kopu sadancošanās un sadziedāšanās, bet tad Jaunrades nama folkloras kopas Rotaļnieks jauniešu grupa vadīs spēli pa pilsētu Aizej tur, nezin kur, atrod to, nezin ko.

Pasākuma dvēsele un Ziemeļkurzemes folkloras kustības Pulkā eimu, pulkā teku koordinatore ir Ventspilī pazīstamā un mīlētā skolotāja Ināra Salava, kura dibinājusi un 15 gadus vada folkloras kopu Rotaļnieks. Šogad kopā iesaistījušies 16 audzēkņi vecumā no 8 līdz 18 gadiem.

Folkloras svētku noslēgumā plkst. 17 Kultūras centrā paredzēta folkloras kustībā iesaistīto dažādu paaudžu tikšanās, svinot Rotaļnieka 15. dzimšanas dienu un Pulkā eimu, pulkā teku trīsdesmitgadi Ziemeļkurzemē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: