Latvijas valsts simtgades birojs sadarbībā ar interneta žurnālu "Satori.lv" izveidojis valsts svētkiem veltītu žurnālu "Simtgade", kas bez maksas būs pieejams ikvienā Latvijas bibliotēkā, informēja valsts simtgades biroja sabiedrisko attiecību speciāliste Linda Pastare.

Žurnālā "Simtgade" lasāmas rubrikas "Vēsture", "Simtgades labākās filmas", "Šodien pirms simts gadiem", "Komikss", "Literatūra", "Dzeja", "Retrospekcija" un citas. Lasītājiem piedāvāti vēsturiskie raksti par Latvijas valsts tapšanu, teātra dzīvi Valkā 1918. gada janvārī un intervija ar rakstnieci Noru Ikstenu. Tāpat žurnālā lasāmi komiksi par Latvijas rakstniekiem "#iamintrovert".

"Jubileju vērtība drīzāk ir tajā, ka apaļš cipars liek apstāties un padomāt par to, kas īsti ir noticis, ko tu esi sasniedzis, ko vēlies nākotnē. Latvijas simtgade, šķiet, tāda pilngadība vien ir un dod mums iespēju atskatīties uz savu tapšanu, nojaust savu kļūšanu par to, kas mēs esam, apzināties savu spēku un ambīcijas, savu iespēju robežas un noformulēt priekšstatu par sevi," žurnālā raksta "Satori.lv" autors Ilmārs Šlāpins.

Pastare skaidroja, ka Latvijas valsts simtās gadadienas vēstījums "Es esmu Latvija" ir aicinājums un atgādinājums, ka Latvijas galvenā vērtība ir tās cilvēki, kuri veltījuši savu dzīvi neatkarīgas valsts tapšanai un pastāvēšanai, veido tās tagadni un liek pamatus rītdienai.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    kontrcenzors 14.02.2018, 11:21:22

    Iesaku turēties no bibliotēkām tālāk,jo bibliotekāres katrā apmeklētājā var saskatīt aizdomīgu tipu,kurš tiktu sazīmēts kā iespējamais terorists.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: