Pēc izstāšanās no Čempionu līgas turnīra BK Ventspils basketbolisti pārcelsies uz FIBA Izaicinājuma kausu, iesaistoties šo sacensību astotdaļfinālā.

Čempionu līgas regulārajā sezonā ventspilnieki savā apakšgrupā ieņēma piekto vietu, kas neļāva kvalificēties šī turnīra izslēgšanas mačiem, bet ļāva pievienoties Eiropas kausa play-off dalībniecēm. Tiesa, pirms kāda laika bija izskanējusi informācija, ka Ventspils varētu arī atteikties no šīs iespējams, tomēr kluba valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics apstiprina, ka komandai Eiropas sezonas turpināsies: «Nevienu brīdi neesam domājuši atteikties no iespējas turpināt starptautisko sezonu. Jā, varbūt sezonas sākumā tādas runas un domas bija, taču tad mēs nepieļāvām iespēju, ka netiksim Čempionu līgas izslēgšanas spēlēs. Arī līdz šim domājām tikai par Čempionu līgu, taču tagad gatavosimies Eiropas kausam. Spēles mums ir vajadzīgas, kaut vai arī tāpēc, lai labāk sagatavotos arī izšķirošajiem notikumiem vietējā čempionātā.»

Dalību FIBA Eiropas kausā Ventspils sāks no astotdaļfināla. Trešdien tiks aizvadītas pēdējās spēles FIBA Eiropas kausa otrajā grupu kārtā, bet nākamajā nedēļā astoņas labākās komandas, kā arī astoņas komandas no FIBA Čempionu līgas, kas savās grupās ieņēma 5.-6.vietu, tiks salozētas pa pāriem.

Pleinics sacīja, ka izslēgšanas spēļu pirmais mačs, visticamāk notiks 6. vai 7.martā, bet atbildes cīņas pēc nedēļas. Arī nākamajās kārtās uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā.

Runājot par otrdien piedzīvoto neveiksmi, Pleinics piekrita, ka komandai par labu nenāca vairāku spēlētāju traumas. «No otras puses, 59 gūtie punkti savā laukumā nav arguments, lai šīs traumas pieminētu. Arī pārējiem bija jāparāda labāks sniegums,»atzina Pleinics.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    еs 07.02.2018, 16:51:11

    1. Ja klubs pārvarēs FIBA Eiropas kausa izslēgšanas turnīra 1.kārtu (R16), tad daļēji pārklāsies kalendārs šajā turnīrā (skat. http://www.fiba.basketball/europecup/17-18/regulations.pdf 8.punktu) un LBL.
    2. Daudz kas būs atkarīgs no izlozes.

  • 0
    keda 08.02.2018, 08:26:27

    Opa, šodien ja izloze!
    The Draw for the Round of 16 will be held in FIBA's European offices in Munich, Germany at 11:00 CET on Thursday, February 08
    The Draw will be made without any restriction, with all teams being drawn from the same pot.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: