Šodien, 30. janvārī, plkst. 13 Piejūras brīvdabas muzejā, Lielirbes baptistu baznīcā notiks grāmatas “Latvijas lauku platuma dzelzceļi. Mazbānītis de facto” atvēršanas svētki.

Grāmata veltīta lauku platuma šaursliežu dzelzceļa vēsturei Latvijā, sniedzot unikālu, līdz šim neapkopotu informāciju un bagātīgu ilustratīvo materiālu.

Grāmatas prezentācijas datums nav izvēlēts nejauši. Ventspils muzeja krājumā atrodas vairāk nekā 100 gadus veca fotogrāfija, kurā 1917. gada 30. janvārī dokumentēts tas, kā Ventspils ostas teritorijā (Pārventā) vācu armijas daļas būvē šaursliežu dzelzceļu. Atklāšanā būs iespēja tikties ar autoriem un arī iegādāties izdevumu.

Grāmatas autori – Toms Altbergs, sadarbībā ar Andri Biedriņu, Daini Punculi un Artūru Tukišu.

Grāmatu izdevis Ventspils muzejs ar Latvijas Dzelzceļa ritošā sastāva servisa atbalstu.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -1
    sranskis 30.01.2018, 13:25:51

    Dainis Punculis varētu atdot savā laikā no dzelzceļnieku pēctečiem "aizņemtās" fotogrāfijas par Latvijas dzelzceļa vēsturi!

  • -3
    Daiņa kolēģis 31.01.2018, 10:07:17

    Ļoti cienījamais Sranski! Ikvienam reiz gadās kautko piemirst, bez kāda nodoma. Jūs sazinieties ar viņu caur muzeju un viss tiks atrisināts, un visi būs laimīgi. Te gan jāpiemin, ka pateicoties tādiem entuziastiem kā viņš, kas ziedo visu savu brīvo laiku vēstures pētniecibai, ir izdotas vairākas grāmatas kā arī realizētas daudzas idejas Ventspils Piejūras Brīvdabas muzeja bānīša projekta ietvaros. Visu jauku!

  • 0
    Harijs Saukums 03.04.2023, 17:38:32

    ,,Zudusī Latvija,, ,,Brigaderes sprīdīši,, Foto, orģināla turētājs Dainis Punculis. Turu rokās tieši tādu pašu bildi 1:1 Jānoskaidro, kādā veidā tā ir nonākusi tur kur to redzu!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: