Ceturtdien, 11. janvārī, plkst. 11.30 Bērnu bibliotēkā ar jaunajiem lasītājiem tiksies rakstniece Andra Manfelde. Pagājušā gada nogalē izdevniecība “Dienas grāmata” izdeva desmito Andras Manfeldes grāmatu - darbu bērniem “Kurš no mums lidos?” ar autores ilustrācijām.

Tas ir stāsts par trīs bērniem - Fēliksu, Dodō un Ķī, kuri dzīvo Karostas nomalē pie jūras. Kādā pavasara rītā uzrodas bieza migla. Kad dūmaka izklīst, bērni redz, ka vairs nav viņu skaistākās ēkas - Katedrāles.

Manfelde atpazīstamību ieguva ar savu pirmo romānu “Adata”, kurā daļēji autobiogrāfiski attēlota jaunas meitenes atkarība no narkotikām. Pēc romāna motīviem Manfelde sacer libretu Zigmāra Liepiņa mūziklam “Adata”, kuru iestudē Latvijas Nacionālais teātris.

Andrai Manfeldei izdoti trīs dzejoļu krājumi un septiņas prozas grāmatas. Par saviem darbiem viņa saņēmusi Ojāra Vācieša prēmiju, Annas Dagdas balvu, R. Gerkena un Rakstnieku savienības romānu konkursa balvu, E. Līva piemiņas balvu “Krasta ļaudis”, bijusi nominēta Literatūras gada balvai.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Pornieks 12.01.2018, 13:24:29

    Nodziedi savu āriju un lasies nost no skatuves tā žiglāk.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: